Húsos, padlizsános barnarizs, mentás joghurttal

2014-05-14

sponsored links


Finom, mediterrán jellegû étel. Különleges az ízesítése, a mentás joghurt tökéletes kiegészítõje ennek az ételnek. Friss, üde, laktató étel. Készülhet fehér rizzsel is, de kár lenne elrontani a minõségét, a barnarizs sokkal egészségesebb.

Hozzávalók:
  • 50 dkg kolbász (paprikás) 
  • 30 dkg padlizsán 
  • 20 dkg paradicsom (lehet konzerv is) 
  • 25 dkg (barna)rizs 
  • 25 dkg sûrû, görög joghurt 
  • 4 dkg pisztácia 
  • 1 hagyma
  • 2 cikk fokhagyma 
  • 12 evõkanál olívaolaj 
  • 2 evõkanál friss menta  
  • 2 evõkanál citromlé 
  • 1 teáskanál fûszerpaprika 
  • 1 teáskanál õrölt fahéj 
  • só, õrölt bors

Elkészítése:

  • A rizset kb három-négyszeres mennyiségû, enyhén sós vízben megfõzzük (kb 45-60 perc). 
  • Alaposan megmossuk a padlizsánt, és kb 3 cm-es nagyásgú kockára vágjuk. 
  • Egy serpenyõben 10 evõkanál olajat hevítünk, beledobjuk a padlizsánt, és néha megkavargtava, szép pirosra sütjük. Sózzuk és borsozzuk. Kiszedjük, és konyhai papírtörlõvel leitatjuk róla a fölösleges olajat. 
  • A kolbászból kinyomjuk a húst. 
  • A maradék 2 evõkanál olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, meg fokhagymát, megszórjuk fahéjjal, paprikával. Hozzáadjuk a kolbászhúst, és kissé megpirítjuk. Ezután a darabokra vágott paradicsomot is hozzáadjuk, és addig pároljuk, amíg kissé összeesik. Ekkor belekavarjuk a fõtt rizset, és ízesítjük citromlével, sóval, borssal. 
  • Tálaláskor a rizsre szórjuk a sült padlizsánt, megszórjuk durvára tört pisztáciával, illetve mentával ízesített joghurtot kínálunk mellé.

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2014/05/husos-...

sponsored links

Keres?s