Húsfonat õsmagyar módra

2014-08-09

sponsored links

Az õsmagyarok konyháját a pentaton ízek harmóniája jellemezte, akárcsak a ma élõ ázsiai népekét. Ezt a harmóniát számos mai ételünk is õrzi, mint például az igazi magyaros húsleves. Legfinomabb ételeink még mai azok, amelyeket egytálételeknek hívunk, vagyis az összes hozzávalót egyetlen tálban készítjük el, rövid lére eresztve.

Húsfonat õsmagyar módra


Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet borjúcomb, 25 dkg sárgarépa, 25 dkg petrezselyemgyökér, 1 kisebb fej káposzta, 1 fej hagyma, 12 dkg zeller, 2-3 ágacska rozmaring, 5 dkg vaj, só.

Elkészítése: Egy római tálat beáztatunk hideg vízbe, hagyjuk legalább fél órán át ázni. A gyökérzöldségeket megtisztítjuk és csíkokra vágjuk, a káposztát és a hagymát felszeleteljük. A vaj felét felolvesztjuk, beleszórunk egy apróra tépkedett rozmaring ágacskát. A többi vajat a kiáztatott római tál aljára morzsoljuk és rászórjuk a feldarabolt zöldségeket. A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, majd mindegyiken két bemetszést ejtünk úgy, hogy a nyert három csíkot össze tudjuk fonni. A fonatok végét fogpiszkálóval megtûzzük, a zöldségre fektetjük õket és a rozmaringos vajjal jól megkenjük. Megsózzuk, majd lefedjük a tálat és hideg sütõbe tesszük. A sütõt maximális hõfokra állítjuk és a felmelegedéstõl számított 60-70 percig hagyjuk benne az ételt. A húst az ízletes zöldségekkel körítve tálaljuk.

Folytats a blogon ... finomsagaim.blogspot.com/2014/08/husf...

sponsored links

Keres?s