Hétvégi receptajánló!!! Fûszeres túróval töltött csirkecomb.

2014-05-10

sponsored links




A múltheti igencsak hosszúra nyúlt hétvége után, most be kell érnünk egy nyúlfarknyival, így aztán egy egyszerû, sütõben készült receptet hoztam, hogy minél kevesebb idõt töltsünk fõzéssel. A sült csirkecombot gondolom mindenki szereti, ezzel így vagyok én is. Most is arra készültem, hogy befûszerezem a combokat, majd irány a sütõ. Közben benéztem a hûtõbe, és megláttam hogy van itthon egy csomag túró. Így aztán csakis annyit változtattam az eredeti tervemen, hogy a combok bõre alá fûszeres-túrós tölteléket töltöttem. Ezután a  bõrt puha vajjal alaposan megkentem, melytõl sütés közben nemcsak szép pirosra sült, hanem finom ropogós is lett. Tálaláskor pedig a pirosra sült, töltött csirkecombokat petrezselymes krumplival, és tejfölös uborkasalátával kínáltam.







 Hozzávalók:

6 db csirkecomb
1 cs túró (25 dkg-os)
2 db  újhagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 db tojás
1 csokor petrezselyemzöld
õrölt fehér bors
5 dkg vaj
1,5 dl fehérbor (v. víz)







Az újhagymát a fokhagymát, és a petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra.

Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az egész tojásokat, majd keverjük alaposan össze.

A csirkecombokat mossuk meg, majd papírtörlõvel töröljük szárazra. Ezután a húsos felét sózzuk, és ízlés szerint szórjuk meg fûszerekkel. (én majorannával, kakukkfûvel, és szerecsendióval szórtam meg)

Ezután fordítsuk át a combokat, és az ujjunkkal lazítsuk fel a bõrt, majd töltsük alá a túrós tölteléket. Hústûvel (v. fokpiszkálóval) zárjuk le a nyílást, hogy sütés közben nehogy kijöjjön a töltelék.Végül puha vajjal kenjük meg a combok bõrös felét.

Egy tepsit kenjünk ki kb. 3 dkg vajjal, öntsük bele a bort (v. vizet), majd a bõrös felükkel felfelé tegyük a megtöltött combokat egymásmellé.
Ezután fedjük le a tepsit alufóliával.

Helyezzük be elõmelegített sütõbe, majd közepes hõmérsékleten kb. egy óra alatt pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra a combokat. (a vajtól a combok bõre finom ropogósra sül)

Tálaláskor ízlés szerinti körettel, és salátával kínáljuk.


Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2014/05/h...

sponsored links

Keres?s