Hétvégi receptajánló!!! Fûszeres-pácolt lazacszelet krumplipürével.

2014-01-04

sponsored links




Ezen a hétvégén a karácsonyra készített, fûszeres-pácolt lazacszelet receptjét szeretném megosztani. Karácsonykor nálunk elmaradhatatlan a lazac, így volt ez most is. Évek óta mindig elkészítem az egyik nagy kedvencünket a papírcsónakban sült lazacot zöldségekkel, (ez egy tuti recept, és biztos vele a siker) de mindig kipróbálok egy új receptet is. Idén egy barna cukros-fûszeres pácot készítettem, majd abban pácoltam a lazacszeletek sütés elõtt. Végül sütõben sütöttem készre, és krumplipürével tálaltam. Pácolás közben az ízek jól átjárták a lazacot, sütés közben pedig egy finom, fûszeres réteg keletkezett a hal húsán. Nekünk nagyon ízlett, így biztosan máskor is elfogom készíteni.







 Hozzávalók:

 4 db kb. 20 dkg-os lazacfilé

Pác hozzávalói:

3 ek barna cukor
1 citrom leve
2-3 cm-es gyömbér (reszelve )
3 ek szójaszósz
3 gerezd fokhagyma
õrölt színes bors
4 ek olívaolaj







A lazacszeleteket ízlés szerint sózzuk be, majd hagyjuk addig állni, még a pácot elkészítjük.

Egy tálba keverjük össze a barna cukrot, az olívaolajat, a citrom levet, a szójaszószt, ízlés szerint sót, õrölt színes borsot,  a lereszelt gyömbért, és az összenyomott fokhagymát.

Ezután alaposan forgassuk bele a lazacszeleteket, és hagyjuk legalább egy órán át pácolódni. (közben többször forgassuk, és locsoljuk meg a páccal)

Egy tepsit béleljünk ki sütõpapírral, és helyezzük egymásmellé a bepácolt halszeleteket, majd a visszamaradt pácot csorgassuk a tetejükre.

Helyezzük be elõmelegített sütõbe, majd közepes hõmérsékleten süssük 20-25 percig. (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem)

Ameddig a lazac sül, készítsük el a krumplipürét.

Tálaláskor helyezzük tányérra a lazacszelet, majd kanalazzuk mellé a krumplipürét és úgy kínáljuk.


Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2014/01/h...

sponsored links

Keres?s