Hétköznapi tészta

2014-02-26

sponsored links

Azért kapta ezt a címet a bejegyzés, mert a most következõ tésztaétel tipikusan az a fajta, amit egy hétköznap fél óra alatt dobtam össze abból, amit a hûtõben találtam. Na, jó, a májat direkt vettem, csak még nem tudtam, mi lesz belõle. Az utóbbi idõben egyre többször fordul elõ, hogy kevés idõm van fõzni és ugye krumplis tészta se lehet minden nap?

Itt szeretném elmondani, hogy tévhit, hogy én minden nap különlegeset fõzök. Szoktam palacsintát, tojásos nokedlit, sõt, csirkepörköltet is készíteni. Fõképp a gyerekeim elég ?maradiak? és az állandó harc helyett inkább beletörõdtem a helyzetbe. Meg azért annál szerencsére kevesebb idõm van, hogy minden nap órákig álljak a konyhában, hogy valami extrát alkossak.

Azért ez a tészta a különlegesebb kategóriába tartozik, egyáltalán nem idõigényes, de nagyon finom:

Csirkemájas, koktélparadicsomos tészta fetával

DSC_3271s

Hozzávalók 4 fõre:



30 dkg csirkemáj

20 dkg koktélparadicsom

2 közepes répa

1 kápia paprika

250 dkg állatfigurás száraztészta (lehet penne, vagy csavart tészta is)

15 dkg krémsajt

2 ek olívaolaj

20 dkg feta

Só, bors



A tésztát az elõírás szerint megfõzzük, leszûrjük, de a fõzõvízbõl félreteszünk egy pohárral.

A májat falatnyi darabokra vágjuk, megszurkáljuk, borsozzuk. A répát és a kápiát gyufaméretûre szeleteljük. Az olívaolajat egy serpenyõben felhevítjük, rádobjuk a répát. Pár perc után mehetnek hozzá a paprikacsíkok is, 5 perc után pedig a máj. Lejjebb vesszük a gázt, mikor a májak minden oldala megsült, beletesszük a krémsajtot, sózzuk, borsozzuk. A krémsajtot addig kevergetjük, míg felolvad, beleöntjük a kész tésztát. Átkeverjük, kicsit rotyogtatjuk, kész is. Ha túl száraz lenne, a tészta fõzõvizével hígítsuk. Tálaláskor a fetát rámorzsoljuk a tetejére.

DSC_3272s


Hasonló bejegyzések:




O
Gyerekmenü



Változatok egy formára



Három nemzet konyhája



Tavaszi gyûjtögetés




Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s