Héjában sült krumpli répás öntettel

2014-01-07

sponsored links

Valahogy a téli eledelek között a családban a héjában sütött krumpli a legfenségesebb étkek egyikeként szerepel. Olcsó, egyszerû és finom. Olcsó, mert a saját kertbõl van, egészséges szintén ugyanezért, értékes, mert megdolgoztunk érte mind, ott hajlongtunk szorgalmasan a kertben, és közben békát ugrasztottunk, göröngyöt rugdostunk, röhögtünk egymás hülyeségén, emelgettük a nagyobbnál nagyobb gumókat - "Ezt nézzétek!" - felkiáltással, terelgettük Tatát a traktor elõl, mert Õ is segített, néha repült kisebb kolompér is, és ebédkor úgy ettük a paprikás krumplit, mint a sáskahad. :)
A feltétek általában ugyanazok, sült hagyma, sajt, tejföl, esetleg egy kis olajos hagymás padlizsán a vegánoknak. Mellé jó kis hagymás savanyú káposzta hidegen sajtolt olajjal meglocsolva.
Ebbe próbáltam egy kis színt csempészni némi répával, amihez néhány nagyobb répát finomra reszelünk, picit megsózunk, és joghurttal, vagy tejföllel összekeverünk. Vegánok szójajoghurtot használhatnak. Ahhoz még javasolok némi õrölt köményt is keverni, hogy elvegye a mellékízét. Kevés hidegen sajtolt olajjal finomra keverve nagyszerû íze van. Próbáljátok ki.



Folytats a blogon ... biobrigi.blogspot.com/2014/01/hejaban...

sponsored links

Keres?s