Háztáji csemegék: epres-kókuszos-banános jégkrém

2014-05-20

sponsored links

epres-banános kókuszos jégkrém1

Végre, végre újra itt a jégkrémek és a fagyik szezonja. Bevallom, ez az epres-banános kókusztejes jégkrém még tavaly készült, de sajnos már kifutottunk az eper szezonjából, ezért a recept már nem került fel a blogra. Mi nagyon szeretjük a házi jégkrémeket, tavaly sokat kísérleteztem, nagyon gyorsan elkészülnek, ráadásul sokkal egészségesebbek, mint a bolti változat. Néhány gyümölcsbõl csodás variációkat lehet készíteni, és nem kerül bele semmi más mesterséges adalék. Ez a gyümölcsös változat sem hozzáadott cukrot nem tartalmaz, sem tojást, vegán is, csupán kevés kókusztej kell a krémesítéshez. Pár összetevõbõl áll, ennek ellenére higgyétek el, nagyon finom! A jégkrémkészítõ formámat a Gasztroshopból rendeltem. Azóta számos változat készült már itthon, sok közülük  fel is került a blogra. Ajánlom, hogy próbáljátok ki!



Még több fagyi receptet itt, még több háztáji csemegét pedig itt találtok.

Epres-kókusztejes-banános jégkrém

Recept (4 db jégkrémhez):

1 nagy banán megpucolva, feldarabolva

6-8 szem közepes méretû eper megtisztítva

1-1,5 dl kókusztej

1. Az összetört banánt, az epreket robotgépbe teszem, és a kókusztejet lassan adagolva hozzáöntöm, majd krémesre összeturmixolom.

2. Kb. 4 dl mennyiségû pürét kell, hogy kapjak. A hozzávalókat a jégkrémformákba öntöm. Mindegyikbe pálcikát helyezek és mélyhûtõbe teszem kb. 2 órára, amíg megszilárdulnak.


Folytats a blogon ... wannabechef.cafeblog.hu/2014/05/20/ha...

sponsored links

Keres?s