Házi ketchup
sponsored links
Blogomon már egy ketchup recept megtalálható:>>>>> Amit most kipróbáltam talán egyszerûbb!
Hozzávalók: 1/2 kg paradicsom, 1 db vöröshagyma, 1 cikk fokhagyma, 1 szál zeller zöldje, 2 ek cukor, 1 tk 10% ecet, 2 ek paradicsompüré, só, õrölt bors, csípõs paprika, pici szalicil.
Elkészítése: Paradicsomot megmostam majd feldaraboltam, a vöröshagymát fokhagymát szintén megpucoltam és felszeleteltem . Ezt az egészet edénybe tettem a bors és só kivételével. Lassú tûzön fõztem 3/4 órát majd levettem a tûzhelyrõl rászórtam a borsot sót pici szalicilt tettem bele és leturmixoltam. Az elõkészített kis üvegekbe pakoltam és száraz dunsztba tettem másnapig. Ezután címkéztem és tettem a helyére!
Ui: Nõk Lapja Konyha július-augusztus számában nagyon sok jó, számomra érdekes receptet találtam amit szeretnék kipróbálni. Ezek közül kettõt, igaz csak kis adagban de ki is próbáltam kis változtatásokkal!
Újságban szalicil nem szerepelt,azt írták hogy akár hûtõben 1,5 hétig tartható, de mivel nekem most van használatban ketchup ezért úgy döntöttem hogy inkább picit tartósítom késõbbre!