Házi jégkrém, felvonás II.

2014-06-12

sponsored links

A történet nem állt meg az elsõ jégkrémcsodánál. Azonban beszereztem egy másik formát, amivel sokkal könnyebb volt dolgozni, több szempontból is. Az elsõ, hogy a jégkrémek külön állnak a tartóban, tehát egyesével lehet õket tölteni és kivenni. A másik, hogy kisebbek, így könnyebben ehetõek és egy kisgyereknek ez a mennyiség bõven elegendõ is, hogy ne hagyja meg, mert ugye visszafagyasztani nem lehet.

jégkrém-001

Most tejszínes vaníliásat készítettem. Összességében ízletes és könnyen ehetõ volt, nem használtam csak szõlõcukrot a tejszínhez így maga a jégkrém nem lett édes, de ezt ellensúlyozta a csokoládé, amibe mártottam.

Nem ez lesz a kedvenc receptem, kicsit egyhangú és unalmas, mert csak tejszínbõl áll. Nem igazán nyalható, inkább harapható. Kicsit tömény, mert nincs benne más csak tejszín. Kombinálva gyümölcsökkel remek változat készíthetõ belõle. Egy próbát azért megért.

Recept:

Hozzávalók:

2 dl állati eredetû minimum 30%-os tejszín

1 evõkanál gyümölcs vagy szõlõcukor

1 kk vanília aroma

A tejszínt lazán felverjük a cukorral és vaníliával majd a formába töltjük. A formát kicsit ütögessük az asztalhoz, hogy a jégkrém tömörödjön, ne maradjanak levegõbuborékok benne.

Tegyük fagyasztóba, minimum 3 órára.

Olvasszuk meg a csokoládét és töltsük akkora pohárba amibe majd belefér a jégkrém. Mártsuk meg benn a fagyit, amire azonnal ráköt a hideg miatt a csokoládé. Ha fehér csokit használunk kevés ételszínezékkel (olajban oldódó) izgalmas, látványos jégkrémeket készíthetünk.

11


Folytats a blogon ... vacsinalam.cafeblog.hu/2014/06/12/haz...

sponsored links

Keres?s