Házi fokhagymás kenyérlepény paradicsommal és tofuval

2014-05-14

sponsored links

IMG_0367

El kell ismerni, régen volt már zöldség a blogon, vagyis túl sok volt az édesség az utóbbi idõben. Több zöldséges receptet kipróbáltam mostanában, olyanokat, amik számomra új ízkombinációk voltak. Szerencsére van most sok-sok új recept tartalékba a blogra, és a háztáji csemegék sorozatunkat sem hanyagolom, mert oda is készülök néhány új bejegyzéssel.

A napokban készítettem ezt a kenyérlepényt, ráadásul fokhagymásat. Több receptet megnéztem, és ezekbõl gyúrtam össze a saját voltozatomat. A legtöbb receptben fehér búzaliszttel készítik, én viszont kevertem hozzá tönkölylisztet is kevés arányban, bár saját tapasztalat, hogy így nehezebben, lassabban sült meg. Fokhagymából is lehet többet rakni bele, de mivel kíváncsi voltam, hogy kicsi B. csipeget-e majd belõle, ezért inkább csak 1 gerezdet tettem hozzá. A kenyérlepény siker volt, a fotózáshoz viszont már alig maradt pár darab?

IMG_0369

Recept:

4-5 db kenyérlepényhez

370 g liszt

2 dl víz

2 teáskanál só

frissen õrölt bors

1 gerezd fokhagyma

olívaolaj a sütéshez



A tofus paradicsomsalátához (4 személyre):

6 evõkanál  olívaolaj

néhány ág friss bazsalikom, oregánó és majoranna

400 g natur tofu

1 tk provence-i fûszerkeverék

400 g paradicsom megtisztítva, felkockázva

2 ek fehér balzsamecet

só, bors



1. A lisztet bõséges mennyiségû vízzel kemény, rugalmas tésztává dolgozom össze. A fokhagymát megtisztítom és felaprítom majd a tésztába keverem. Sózom és borsozom. A tésztából kis labdákat formázok (4-5 db-ot) és nagyon vékonyra nyújtom õket. Serpenyõbe kevés olajat teszek, és a kinyújtott lepények mindkét oldalát kisütöm.

2. A paradicsomos tofuhoz a friss fûszereket durvára vágom.

3. A tofut felkockázom és serpenyõben 2 ek olívaolajban aranybarnára sütöm. Sóval, borssal és friss fûszerekkel, majd a provence-i fûszerkeverékkel ízesítem.

4. A paradicsomot megmosom, felkockázom és az ecetbõl, a maradék olívaolajból öntetet készítek, sóval, borssal ízesítem, majd a paradicsomkockákat és a tofut is belekeverem. A sült lepénykenyerekkel tálalom.

IMG_0375_mod

A kenyérlepényhez és a paradicsomos tofuhoz az Alnatura szakácskönyvet vettem alapul.


Folytats a blogon ... wannabechef.cafeblog.hu/2014/05/14/ha...

sponsored links

Keres?s