Házi eperszörp alapfokon

2014-05-23

sponsored links

Ráadásul rebarbarás?.

Nem, ez most nem egy ?10 üveggel a kamrába teszek? típus, ez egy gyors, egyszerû, nagyjából azonnali fogyasztásra elkészített (azért várjuk meg, míg kihûl), hûtõben jó pár napig elállós szörpi. Tehát szörp alapfokon. Ami akkor született, amikor az eper és rebarbara sûrûjére volt szükségem, a levére nem, és elfõzni pedig vétek lett volna. Tehát nemes egyszerûséggel lemertem. :)

rebarbarás eperszörp

Hozzávalók kb. 3 dl szörpihez

80 dkg eper eper

20 dkg reberbara

30 dkg cukor

(néhány karika citromot is rádobhatunk még, ha gondoljuk)

Az epret megmostam, feldaraboltam. A rebarbaráról lehúztam a vékony héját, feldaraboltam. Mindent egy fazékba tettem és rászórtam a cukrot. Pár órát hagytam így állni. Majd az egészet elkezdtem lassú tûzön fõzni. Mikor már szépen rotyogott, a cukor is tutira felolvadt benne, akkor elkezdtem a levét leszedni egy merõkanállal, és átszûrni egy tiszta üvegbe. Lezártam, és félretettem. Mikor kihûlt, ment a hûtõbe, és szépen lassan gyorsan, hígítva elfogyasztottuk. :)

Ha szívesen követnéd az aktuális eseményeket, és lennél részese egy szuper kis csapatnak, gyere Facebookra is!

ITT megtalálsz!



Hasonló bejegyzések:




pite
Forró almás pite


montázs2
Te + Én + 3 hozzávaló


csilicsali
Csilicsali


DSCF1696_2
Boci-muffin




Folytats a blogon ... hahopihe.cafeblog.hu/2014/05/23/hazi-...

sponsored links

Keres?s