Házi chips

2014-01-02

sponsored links

A chips szó hallatán mindenki futásnak ered: vagy felé vagy el onnan. Ezt a chipset a hanyatt-homlok elmenekülõk is szerintem kedvtelve fogják megnézni. Igen megnézni, mert már egy morzsa sem maradt belõle.



Az inspirációt Gyomro-Sokk Kata kínálta - nem bántam meg, hogy ismét hallgattam rá és megvalósítottam az ötletét.

A karácsonyi - újévi forgatagban az ember sajnos hajlamos ár, hogy az "éhen fogunk halni" érzés kerítse hatalmába; ezért egyes élelmiszerekbõl a kelleténél többet halmoz fel. Ez nálam most a kifliben csúcsosodott ki - egész pontosan két kifli árválkodott kissé már szárazon a kosárban. 
Nosza tündököljenek átlényegülve egy kis szárított paradicsom olaj segítségével.

A kifliket vékonyra (3-4 mm) felkarikáztam, sütõpapírral (ez most többször használatos) bélelt tepsibe sorakoztattam.



Mindegyik kiflikarika kapott néhány csepp extraszûz olívaolajat a szárított paradicsomról és durvára õrölt gyémántsóval hintettem meg.

A tepsit az elõmelegített sütõbe toltam, szép barna színük elérése után már menekítettem is ki õket onnan.



Ennyi. Kész. Tovább tartott most leírni, mint elkészíteni. 



Nem varázslat, de az íze már igen: enyhén sós, ropogós finomság a nyár ízével.


Folytats a blogon ... muskatlibufe.blogspot.com/2014/01/haz...

sponsored links

Keres?s