Háromsajtos tészta fekete olívakrémmel

2014-07-01

sponsored links

Tészta_1.jpg

 

 

 Most "kamraürítés" funkcióban üzemelek: valójában nincs is kamra (még), sõt  a konyha is fél lábon áll (még), így a dobozokból elõkerülõ alapanyagokat igyekszem inkább felhasználni - végül is tároltam õket eleget. Ebbe a tésztába egy toszkán nyaralásról származó olívakrém, ajándékba kapott olasz tészta és a maradék sajtok kerültek bele. Belátom, a tarajos csõtészta a fekete olívakrémmel együtt nem volt elsõrangú választás: lett némi tintahal-jellege a végeredménynek, de szerencsére el tudtunk tõle vonatkoztatni ? annál is inkább, mert a fekete olíva, különösen ebben a formában sokkal ízgazdagabb, mint a zöld. De belátom ? azzal szebben nézett volna ki.

 

 

 Tészta_3.jpg

 

 

 

Hozzávalók:

-          400 g tarajos csõtészta (más is megfelel)
-          100 g fekete olívakrém (zöld is jó)
-          2 gerezd fokhagyma
-          200 g tejszín
-          3 evõkanál olívaolaj
-          1 csomag petrezselyem
-          200 g sajt, reszelve (parmezán, vörös cheddar lés gouda vegyesen)
 
 
A tésztát a csomagoláson található módon, sós vízben kifõzzük, majd leszûrjük, de nem csöpögtetjük le. Azonnal visszatesszük a fazékba (természetesen a vizet ki kell önteni belõle!), és hozzákeverjük az olívakrémet, a tejszínt, a zúzott fokhagymagerezdeket és az apróra vágott petrezselymet, majd 10 percig lefedve állni hagyjuk, hogy a tészta magába szívja a keveréket. Közben lereszeljük a sajtokat. Egy tûzálló edényt kikenünk az olajjal, és beletesszük a tésztát. A tetejét megszórjuk a három sajt reszelt keverékével, és 180 fokos sütõben addig sütjük, míg a sajt ráolvad és a teteje egy kicsit megpirul. Azonnal tálaljuk.
Tészta_5.jpg

 

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2014/07/01/ha...

sponsored links

Keres?s