Három jó dolog... - spárga, újkrumpli, halloumi sajt

2014-05-09

sponsored links

Csodálatos könyvet kaptam. Hugh Fearnley-Whittingstall: Három jó dolog a tányéron címû könyve teljesen levett a lábamról. Három alap hozzávalóból varázsol változatos ételeket. Egyszerû, változatos, ötletes. Nagyon tetszett a könyv, rögtön bele is vágtam, és fõztem belõle pár dolgot.

A könyvrõl bõvebben a Kifõztük könyvajánló rovatában olvashattok. A recept pedig megjelent a májusi számban.


Hozzávalók (4 személyre):

600-700 g újkrumpli
4-5 gerezd fokhagyma (hámozatlan), összeroppantva
3 evõkanál olívaolaj
400 g spárga
220 g halloumi sajt (gomolyával helyettesíthetõ)
kevés citromlé
só, bors
1-2 evõkanál aprított petrezselyem

Az újkrumplit megmossuk, lekaparjuk a vékony héját, kisebb darabokra vágjuk. Magas falú tepsibe tesszük a fokhagymával, az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, jó összeforgatjuk. 190 fokra elõmelegített sütõben 30 percig sütjük. Közben levágjuk a spárgák fás végét, a szálakat 3-4 cm-es darabokra vágjuk. A sajtot 2 cm-es kockákra daraboljuk.

A krumplit kivesszük a sütõbõl, hozzáadjuk a spárgát és a sajtot, összeforgatjuk az egészet. Elrendezzük egy rétegben, hogy minden jól pirulhasson. 15 percre visszatesszük a sütõbe. Ha megsült, kidobjuk a fokhagymát, ráspricceljük a citromlevet, megszórjuk a petrezselyemmel és még egy kis borssal.



Folytats a blogon ... www.katucikonyha.hu/2014/05/harom-jo-...

sponsored links

Keres?s