Hájas leveles tészta

2014-03-29

sponsored links

Imádom, imádom, imádom. Õrületes nagy kedvencem a finom, házi hájas leveles tészta. Azért is nagy kedvencem, mert az alaptészta elkészítése után, ízlés szerint tölthetõ, jó féle házi lekvárok bármelyikével, lényeg hogy jó sûrû lekvár legyen, gesztenye krémmel, finom forrázott mák, vagy dió töltelékkel (mi a bejgli tölteléket készítünk hozzá), egyszóval bármivel amit szeretünk. 

Így az újra kezdés kellõs közepén pont, jó, hogy kéznél volt az a néhány fotó, melyeket még tavaly nyáron készítettem Anyukám mesés alkotásairól, mert hát ennek a finomságnak Õ a nagymestere.





1 kg finom liszt,
40 dkg tisztított, darált háj,
4 evõ kanál tejföl,
2 egész tojás,
1,5 dl fehér bor (helyette esetleg 2 evõ kanál ecet),
1 csapott kávéskanál só, ugyanannyi cukor,
szódavíz.





A tészta hozzávalóit, a háj kivételével egy nagy tálba szórjuk és egy könnyen gyúrható tésztát készítünk, melyet kb fél órára félre teszünk pihenni.

Ez idõ alatt hájról eltávolítjuk a hártyákat, majd ledarjuk.

A fél óra elteltével kinyújtjuk a tésztát, egy rétegben belekenjük a hájat, háromrét behajtjuk oldalról és ?szembõl? is. Fél órát leborítva pihentetjük a deszkán, majd újra hajtogatjuk s ezt háromszor ismételjük.

A tészta készen áll a további felhasználásra.












Folytats a blogon ... nagymamamkonyhaja.blogspot.com/2014/0...

sponsored links

Keres?s