HÚSOS TÓCSNI

2014-04-15

sponsored links

HÚSOS TÓCSNI



Egy kevés fasírtnak bekevert darált húsom maradt ki a zabos húsgolyókból - olyan 25 dkg, ami 3 felnõtt részére semmi. Gondolkoztam is, hogy mit készítsek belõle, mert rakottast készíteni nem nagy kedvem volt, magában meg nagyon kevés lett volna. Így lett a tócsni ötvözve a darált hússal, természetesen sütõben kisütve. Hozzá hajdinából készítettem köretet, jó zöldfûszeresen..  

HOZZÁVALÓK

25 dkg darált hús
4-5 közepes krumpli
2 tojás
egy kevés zsemlemorzsa
bors
kakukkfû


ELKÉSZÍTÉSE

  1. A megpucolt krumplit lereszeljük - vagy robotgéppel apróra vágatjuk és összekeverjük a hússal és a többi hozzávalóval. Éppen csak annyi zsemlemorzsát tegyünk bele, hogy formázható legyen a tócsni.
  2. Fasírtokat formázunk belõle és sütõpapírral kibélelt tepsire helyezzük, meglocsoljuk egy pici olajjal és alufóliával lefedve sütjük 180 fokon. Nézegessünk rá néha, ha az alja szép piros, akkor fordítsuk meg és hasonló módon süssük a másik oldalát is. Kb. 10 perccel az elkészülte elõtt vegyük le az alufóliát és süssük készre.

Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.


Folytats a blogon ... splitinapok.blogspot.com/2014/04/huso...

sponsored links

Keres?s