Husvet utan vagyunk...tortak!!!!!!!!!!!!!!!!!

2011-04-28

sponsored links

Eloszor is elmondom nektek,hogy osszesen a 2 tortaval dolgoztam kb 14 orat...tehat eleg sokat.Ugyhogy csak akkor alljatok neki,ha idotok meg energuatok engedi.A viragokat a hulye spine tortajara mar elore elkeszitettem,egy hettel elobb...
Nos tortak.
Csinaltam 4 tortat.Egy 18 centis piskotat,egy 28 centis piskotat,egy 36 centis piskotat meg egy 36 centis kakaos piskotat.








Ezek utan elvagtam 3 lapba a ket kisebbet es kettobe a nagyokat.A nagyokbol aztan sakktablat epitettem.






a krem:1 liter tejjel 3 csomag vanilias pudingot foztem,majd mikor kihult elkevertem rozsaszin etelszinezovel valamint fel kilo habosra vert vajjal.Cukor izles szerint mehet bele,en porcukrot hasznaltam.

A ket kisebb tortat tejszinnel es gesztenyevel toltottem.Habosra vertem a tejszint,azzal megkentem a ket also lapot,majd surun megszortam az atnyomott gesztenyemasszaval(ami magyarhonbol jott,mivel itt nincs)

eloszo bekenjuk tejszinhabbal,majd fel kilo cukorfondannal vonjuk be,es diszitjuk.

tejszinhabbal bevonjuk es egy kilo fondant nyujtunk ki a bevonasahoz.sajnos szakadt a fondan,ezert kellett feljavitani a viragokkal  hogy takarjuk a lukakat.lathatoak a szivoszalak,amik arra szolgalnak,hogy megtartsak a kisebb tortat a tetejen.


ezutan tejszinnel bevonjuk majd fel kilo (kb) fondannal vonjuk be a kisebbet,rahelyezzuk egy elozoleg a torta meretere vagott kartonra,es feltesszuk a nagyobb tortara,egy nyars segitsegevel alulrol stabilizaljuk.


diszitjuk ahogy nekunk vagy eppen a kiskorunak tetszik






Nagy melo volt,de megerte,lanyom mosolya mindenert karpotolt.


A szivoszalas megoldas tokeletesnek bizonyult,felvagas elott egy lapat segitsegevel leemeltuk a kisebb tortat.

Folytats a blogon ... gasztroemigransok.blogspot.com/2011/0...

sponsored links

Keres?s