Hungarikum hétvége - Budapest, 2014. július 24-27. Budai Vár
sponsored links
A Hungarikum Hétvégén 41 magyar nemzeti büszkeséggel találkozhatnak a látogatók ezen a sok programos hosszú hétvégén.
Ez a hétvége egy kulturális és gasztronómiai fesztivál hazánk nemzeti értékeinek bemutatására. Itt lesz a halasi csipke, a herendi és zsolnay porcelán, a matyó és kalocsai népmûvészet remekei, a csabai kolbász, a pick szalámi, a hízott liba, a pálinka, a tokaji aszú, a szikvíz, a kalocsai paprika, a makói hagyma, az akácméz stb.
A rendezvény fõ célja, hogy segítse az országimázs erõsödését a turisták körében, és az is, hogy ne csak a külföldiek ismerjék meg értékeinket, hanem hogy hozzájáruljon a magyar öntudat erõsödéshez, járuljon hozzá a büszkeség érzetének kialakulásához.
Bõvebb információt ITT olvashattok