how to be a goddess?

2014-07-14

sponsored links

sosem gondoltam volna, hogy nagy magányomban a nappali közepén elheverve bebita bonita videókkal fogom szórakoztatni magam. és ami még durvább, másnap reggel felkenek egy olyan sminket, amit eddig csak nagyon ritkán, de akkor is véletlenül. (és a még ennél is durvább: rendeltem egy ecsetkészletet… – na, ezért nem kell sminkvideókat nézegetni.)
(BB inkarnációjával a Digitális Dívák konferencián találkoztam, ahova fogalmam sincs, hogy keveredtem el – lévén az a stíl, amit a megjelent közönség képviselt, nem annyira a sajátom – valószínûleg ezért néztem ki a takarítószemélyzet érdeklõdõ tagjának. BB rendkívül nagyívû elõadásából nyitásként megtudhattam, hogy a videóbloghoz kell egy kamera – itt kezdtem el nagyon figyelni, hogy hátha ez csak valami geg, és mindjárt beleröhög a mikrofonba – de nem. tök komolyan végigtolt egy 10 perces elõadást ezen a szinten – a videóiban ennél azért sokkal jobb õ, az elõadósdit viszont nem kell erõltetnie.)
azt mondjuk még 5 BB-videó megtekintése után sem tudom, hogy az 5 percig tartó alapozás, a 7 perces szemfestés, meg a 6 perces körömlakkozás mégis kinek fér bele a reggelébe, mert én pl. ma csak lakkoztam, de utána nagyon gyorsan fel kellett fújnom a biciklimet, és természetesen belenyúltam a szelepsapkába a ma reggel természetesen nem 60 sec alatt száradó, ám igen szép kék lakkal   – úgyhogy mire lemostam az egészet, már el is késtem.

a sajttortának meg szokás szerint semmi köze sincs a fenti okfejtéshez – mindössze Szilvia küldött a német turnéjáról egy sajttorta-fotográfiát, ami 2 napi heves sajttorta ehetnéket generált.

lime pie cheesecake in jar

lime-os, kókuszos sajttorta, pohárban

lime-os, kókuszos sajttorta, pohárban

Hozzávalók

    az alaphoz
  • 6.5 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg zabkeksz
  • 7 dkg vaj, megolvasztva
  • a krémhez
  • 20 dkg sajtkrém (1 doboz aldi gazdaságost tettem bele)
  • 3 dl cukrozott sûrített tej (ezt használtam - most nézem, 50 g-ban 28 g cukor van - jézusisten!)
  • 60 ml lime-lé
  • 1 tk limehéj
  • 4 ek görögjoghurt (vagy tejföl)
  • 1/2 tk vaníliapaszta
  • opcionális
  • natúr joghurt a tetejére
  • lime-szeletek ugyanoda

Know-how

  1. a kekszet morzsalékosra daráltam.
  2. összekevertem a kókuszreszelékkel és az olvasztott vajjal.
  3. ezt a nem teljesen összeálló keveréket 3 db 12 cm-es piteformában 10-12 percig sütöttem (lett egy kis színük), aztán hagytam kihûlni õket.
  4. a krémhez a sajtkrémet simára kavartam, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntöttem a sûrített tejet és a lime levét (1 lime-ból lett ennyi lé).
  5. hozzáadtam a vaníliapasztát, a lime-héjat, végül a joghurtot.
  6. keverés közben nagyon hígnak tûnt, de késõbb tökéletes állagúra keményedett.
  7. 4-5 pohárban szétosztottam az elmorzsolt kekszalapot és erre kanalaztam rá a krémet.
  8. a tetejére dekornak szórtam még némi kókuszreszeléket.
  9. eredmény: nekem nagyon durván édes lett, de a tetejére kimért plusz natúr joghurttal ez egyenesbe hozható. esetleg az alap lehet vm semleges ízû, de nem édes kekszbõl (pl. Korpovit).
2.5
http://www.eztettem.hu/2014/07/lime-os-kokuszos-sajttorta.html

lime pie cheesecake in jar

lime pie cheesecake in jar


Folytats a blogon ... www.eztettem.hu/2014/07/lime-os-kokus...

sponsored links

Keres?s