Hotdog kicsit másképp

2017-06-15

sponsored links

Ha asszonytól kérdezik, hogy mi az élet értelme õ szerinte, hát valamit fog válaszolni, mert jobbára engedelmes lények vagyunk, és oly dolgokra is felelünk, melyekrõl sejtjük vagy tudjuk pedig, hogy értelmetlenek. Hogy mit felel egy nõ? Azt mondja például, hogy hát húsvét van most mifelénk, és ha akad liszt és akad tepsi, akkor fonott kalácsot sütünk, és akkor talán ez az élet értelme, ez a szépre, fényes barnára sütött fonott kalács.
(Ancsel Éva)




Inkább csak ötletadónak teszem fel... Tegnap lángost sütöttem ebédre és maradt egy kevés a tésztájából, amit hûtõbe tettem estig. Szépen megkelt, csak nyújtani és formázni kellett, s máris tehettem sütõbe a hotdogokat. A tésztája sima lángostészta: akár ez, akár emez, mindkettõ alkalmas az elkészítéséhez. Vagy ez a pizzatészta is jó, végül is egy abszolút alap kenyér-tésztáról van szó. Nyolc virslihez olyan 25-30 dkg lisztbõl készült kenyértészta elegendõ. 

A kidolgozott tésztát hagyjuk kelni, majd gombócoljuk-átgyúrjuk, s újra letakarjuk, kelni hagyjuk. Mikor másodszor is megkelt, vékonyra kinyújtjuk (olyan 0,5 cm vastagságúra), megkenjük mustárral vagy ketchuppal vagy mindkettõvel vagy egyikkel sem - ki hogyan szereti a hotdogot aszerint -, s aztán 3 cm széles csíkokra vágjuk. Rátekerjük a virslikre úgy, hogy a megkent rész belül legyen. A kész hotdogokat aztán ismét megkenjük, csak most fokhagymás vízzel (nekem a lángoshoz készítettbõl maradt), felvert tojással, zöldfûszerrel (oregano, kakukkfû, bazsalikom, majoránna, stb... ízlés szerint) és elõmelegített, 200 fokos sütõben megsütjük szép pirosasra-barnásra.
Vacsoraételnek tökéletes vagy sör- illetve borkorcsolyának is.




Tipp: Hagymarajongóknak. Újhagymát is vághatunk nagyon vékony karikákra, s amikor megkentük mustárral, ketchuppal a tésztát, megszórhatjuk vele, s aztán csíkokra vághatjuk, s tekerhetjük. 
De készíthetünk egyéni szószt is saját ízlés szerint: chilipaprikásat, szójaszószos-keletiest, joghurtos-paradicsomos indiai fûszerest, stb... ki mit szeret, csak a fantáziánkra van bízva. A szószt adhatjuk mellé is külön kínálva, természetesen.

Folytats a blogon ... szellemafazekban.blogspot.com/2017/06...

sponsored links

Keres?s