Hot dog

2014-02-01

sponsored links












Talán két kezemen meg tudom számolni, hányszor ettem eddig hot dogot, de azt hiszem ezentúl sûrûbben fogok/fogunk. :D Párom a minap guszta roppanós virslit hozott. Egybõl az jutott eszembe, hogy milyen jópofa lenne hot dogot enni. ...ahhoz viszont kell kifli. ...nincs kedvem boltba menni. ...de miért is mennék? Csak nem lehet bonyolultabb, mint egy hamburgerzsemle?! :D A tésztához a sajtos-szalonnás kiflik tésztáját alakítottam kicsit át, miután elolvastam kismillió receptet. Nem tudom miért van, hogy soha nem tudok kikötni egy mellett, folyton variálnom kell valamit. ;) Hát most ezt variáltam...









Hozzávalók 6-8 hot doghoz:
A kiflikhez:
20 dkg sima liszt
20 dkg kenyérliszt BL80
20 dkg rétesliszt
3 dl langyos tej + egy kevés a kenéshez
2 ek. méz
2,5 dkg élesztõ
3 nagy ek. tejföl
3 ek. olaj
1 tojás


A sült hagymához:
2 nagy fej vöröshagyma
sima liszt
kakukkfû

Az összeállításhoz:
8 szál roppanós virsli
házi ketchup
mustár
vegyes savanyúság


  1. Elõször elkészítjük a kifliket. Az élesztõt kevés liszttel és mézzel felfuttatjuk a langyos tejben. A liszteket tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, tejfölt, olajat, tojást, felfuttatott élesztõt és kézzel szép sima tésztává dagasztjuk. Akkor jó, ha elválik az edény falától. Letakarva langyos helyen ~1 órát kelesztjük.
  2. A sütõt elõmelegítjük 75°C-ra.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk; hengerré formáljuk, 8 egyenlõ részre osztjuk, majd ezekbõl kis cipókat formázunk. A cipókat egyenként ~20x30 cm-es ovális formára nyújtjuk, majd rövidebb végük felõl feltekerjük. A kifliket sütõpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. A tetejüket tejjel lekenjük.
  4. A kifliket betesszük az elõmelegített sütõbe, majd a hõfokot 185°C-ra állítjuk és ~15-18 perc alatt arany színûre sütjük a kifliket. Rácsra téve -egymástól szétválasztva- hagyjuk õket kihûlni.
  5. Míg a kiflik hûlnek, elkészítjük a sült hagymát. A hagymákat négybe vágjuk, majd ~2 mm vastagra szeljük. Egy tiszta zacskóba 2-3 ek. sima lisztet szórunk, beletesszük a felszeletelt hagymát és jó alaposan összerázzuk. Egy lábasban olajat hevítünk. A lisztezett hagymát szûrõbe tesszük és átrázogatjuk, hogy a nagyon apró darabok és a lisztcsomócskák ne kerüljenek majd az olajba, mert hamar megégnek. A hagymát bõ olajban aranybarnára, ropogósra sütjük. Papírtörlõre szedjük, a felesleges olajat leitatjuk. Kakukkfûvel ízesítjük.
  6. A virsliket grillserpenyõben megsütjük.
  7. A kifliket félbe vágjuk, de nem vágjuk teljesen át, hogy egyben maradjanak, majd szétnyitva a grillserpenyõben kicsit megpirítjuk.
  8. A pirított kiflikbe sült virslit teszünk, majd ízlés szerint megpakoljuk sült hagymával, vegyes savanyúsággal, ízesítjük mustárral, házi ketchuppal... ki mivel szereti. :D











Tipp: Ha ducibb hot dog kifliket szeretnénk, akkor 6 részre osszuk a tésztát. ...akkor több finomságot tudunk bele pakolni. :D


    Folytats a blogon ... konyhaninnenkertentul.blogspot.com/20...

    sponsored links

    Keres?s