Hot Dog baconos virslivel, kapros újkrumplival, fõtt tojással

2014-04-05

sponsored links


Az utolsó hot dog variáció, nagyon kiadós, finom, fûszeres. Aki diétáztik, vagy figyel az alakjára, az most ide se figyeljen :))

Hozzávalók:

  • 1 magos vekni
  • 4 virsli
  • 8 szelet baconszalonna
  • 2 tojás
  • 1 evõkanál olívaolaj
  • néhány salátalevél
A kapros krumplisalátához:
  • 50 dkg újkrumpli
  • fél fej lilahagyma
  • 2 evõkanál savanyú uborka
  • 1,5 evõkanál extra szûz olívaolaj
  • 1 evõkanál dijoni mustár (magos)
  • 1 evõkanál friss kapor
  • 2 teáskanál fehér balzsamecet
  • só, õrölt bors

Elkészítése:

  • A krumplit héjában enyhén sós vízben megfõzzük, majd meghámozzuk, és hûlni hagyjuk.
  • Apróra vágjuk a hagymát, az ubrokát, meg a kaprot.
  • Egy kis tálikóban összekavarjuk az olajat a balzsamecettel, a mustárral, illetve picit megsózzuk, és borsozzuk.
  • Darabokra vágjuk a fõtt krumplit, egy tálba helyezzük, hozzáadjuk a hagymát, az ubrokát, a kaprot, és a mustáros öntettel együtt összekavarjuk.
  • A virsliket két-két szelet szalonnába tekerjük, majd egy serpenyõben, olívaolajon szép pirosra sütjük.
  • A magos veknit négy részre vágjuk, hosszában kettévágjuk, majd a sült virslivel, kevés salátával, és a kapros krumplisalátával tálaljuk.

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2014/04/hot-do...

sponsored links

Keres?s