Hortobágyi húsos palacsinta

2018-03-10

sponsored links

Hétvégén ha kicsit van idõtök próbáljátok ki ezt az igazán magyaros fogást. Már régóta szerettem volna hortobágyi palacsintát készíteni, de Férjem annyira nem szereti, viszont a Lidl receptkönyvben ez is szerepelt, így egyszer mindenképp ki kellett próbálnom. Ebéd után mindenki nagyon dicsérte, és Férjem is azt mondta, hogy igazából ízlett, készíthetem máskor is. Hogy ne egyszerre kelljen egy egész délelõttöt a konyhában töltenem, a csirkepörköltet már elõzõ este elkészítettem, ott hagytam rotyogni, így reggelre kihûlt, kényelmesen le tudtam szedni a húst a csontról, és ezek után "már csak" a palacsinták kisütése és a töltelékkel való megtöltése maradt.

Hozzávalók:
1 egész csirke (én 4 alsó- és 4 felsõcombot vettem és fél kg csirkemellfilét)
2-3 vöröshagyma finomra vágva
1-2 gerezd fokhagyma aprítva
1 ek. pirospaprika
1 paradicsom forrázva héj nélkül
1 erõs paprika (ezt én kihagytam)
3-4 ek. kacsazsír
12 dkg tejföl
2-3 ek. liszt
12 db palacsintához:
2 tojsá
2 dl tej
2 dl szénsavas ásványvíz
2 ek. tejföl
18 dkg liszt
2 ek. olaj

Elkészítési idõ: 2,5 óra
Sütési hõfok: 180° 

A csirkét feldarabolom (nekem már alapból darabjaim voltak), alaposan besózom, majd félre teszem. Az apróra vágott hagymát megdinsztelem egy kevés kacsazsíron, majd öntök hozzá egy kevés vizet. Amikor már szép üveges, jöhet hozzá a paradicsom, a paprika, a fûszerpaprika és a fokhagyma. Alaposan átpirítom, még egy kevés vizet adok hozzá. Amikor felforrt a szaft, jöhetnek bele a csirkedarabok és annyi vízzel öntöm fel, amennyi éppen ellepi és 50-70 percen keresztül forraljuk.
Amikor kész, a húsokat kiveszem, lefejtem a megfõtt csirkehúst a csontokról. A visszamaradt szaftban elkeverek 2-3 ek. lisztet és hozzáadom a tejfölt is, amit habverõvel elkeverek. Felforralom jó sûrûre és belekeverem az aprított csirkehúst.
A palacsinta tésztát bekeverem, picit pihentetem, majd kisütöm õket és a töltelékkel megtöltöm. Egy hõálló tálba teszem õket egymás mellé, leöntöm a szafttal, locsolok rá egy kevés tejfölt, majd rágrillezek nagyjából 15 perc alatt. Friss tejföllel még forrón tálalom.


Folytats a blogon ... mindenamiszep.blogspot.com/2018/03/ho...

sponsored links

Keres?s