Hortobágyi húsos gombóc

2014-05-03

sponsored links

Elõször készítettem, nagy kedvencünk lett. A gyerekek is szívesen megeszik a gombócot, még hússal is.  Próbálkozni fogok egyéb érdekes töltelékekkel is.

Hortobágyi húsos gombóc

Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg darált hús, 1 fej hagyma, só, bors, pirospaprika, olaj; a gombóchoz: 1,4 kg fõtt krumpli összetörve, 2 tojás, kb. 40 dkg liszt, só, bors, 2 evõkanál olvasztott vaj; a mártáshoz: fél evõkanál liszt, 2 dl tejföl.

Elkészítése: A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és kevés olajban megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, fehéredésig pirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával, kevés vizet öntünk alá, sózzuk, borsozzuk és zsírjára sütjük. A húst egy merõkanállal kivesszük belõle, a visszamaradt hagymás olajban pedig a lisztes tejfölt belekavarjuk, és összeforraljuk.   A gombóchoz valókat jól összegyúrjuk, majd 1cm vastagra kinyújtjuk, és kockákra vágjuk. Közepükre egy-egy kis kupac húst teszünk, majd gombócokat formálunk belõlük. Negyed órát hagyjuk pihenni, majd lobogó sós vízben kifõzzük. A szósszal és akár tejföllel tálaljuk.

 


Folytats a blogon ... ottisfoz.szhblog.ro/2014/05/03/hortob...

sponsored links

Keres?s