Hornazo

2014-04-03

sponsored links

Lassan közeleg a húsvét. Ilyenkor jól jönnek az ötletek, azoknak akik már most gondolkodnak azon, hogy mit is készítsenek e jeles ünnep alkalmából. A Hornazo egy olyan húsvéti étel, amelyet a spanyol Salamanca tartományban hagyományosan készítenek, valójában sonkával, tojással és kolbásszal töltött kalács. Ha kalácsot szeretnének készíteni húsvét reggelére, akkor ezt érdemes kipróbálni.

Hornazo

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztõ, 7 dkg vaj, 2 dl víz, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál sáfrány, kevés olaj; a töltelékhez: 25 csípõs kolbász, 20 dkg szalámi, 15 dkg sonka, 2 tojás; a lekenéshez: 1 tojás.

Elkészítése: Egy tálba szitáljuk a lisztet, belemorzsoljuk az élesztõt, ráöntünk egy fél dl meleg (de nem forró vizet). Megvárjuk, amíg az élesztõ felhabzik, ezután hozzáadjuk a többi vizet, a langyos vajat, a sót és a sáfrányt. A tésztát jól összedolgozzuk, majd langyos helyen kelesztjük kb. fél órát. Ekkor két részre osztjuk. A kolbászt, a szalámit, a sonkát kockára vágjuk. A tojásokat meghámozzuk, és szintén darabokra vágjuk. Egy kalácsformát kiolajazunk. A tészta egyik részét kinyújtjuk, majd a kalácsformába elrendezzük, ráhalmozzuk a felvágott töltelék alapanyagokat, majd befedjük a tészta másik felével, a széleket összenyomkodjuk, a tetejét díszíthetjük a leesõ tésztadarabokkal. Lekenjük tojással és kb. 35 perc alatt elõmelegített sütõben készre sütjük.

 

 


Folytats a blogon ... ottisfoz.szhblog.ro/2014/04/03/hornaz...

sponsored links

Keres?s