Hiánycikk lesz a liba és a kacsa...

2017-01-14

sponsored links

... ahogy szomorúan hallom a hírekben, a madárinfluenza miatt.
Nagyon sajnálom, mert mi nagyon szeretjük a liba és a kacsa szinte minden porcikáját millióféleképpen elkészítve.
Most ropogósra sütött kacsacomb volt ebédre krumplipürével, Katának hordós savanyúval, azonbelül is az ecetes karfiol a nagy kedvence.

 
 
A kacsát / és a libát is/ mindig csak sózom, borsozom és majorannázom, pici vizet aláöntve így sütöm vajpuhára majd a bõrét ropogósra, az alatta képzõdött zsírt keverem a sós vízben megfõzött, leszûrt és összetört krumplira, ezáltal pürésítem.
Az almaszósz pedig úgy készült, hogy a gerezdekre vágott pucolt almát bõ vízzel odatettem fõni, meghintettem mézesfûszerkeverékkel, tettem hozzá citromszeleteket, 3 evõkanálnyi cukrot, csipet sót és amikor pár perces fõzés után puha lett besûrítettem egy tasak vaníliapudingporral, amit elõzõleg kevés hidegvízzel simára kevertem.
 
Nekem pedig almaszósszal kiegészítve, igazán finom volt.



Folytats a blogon ... zsanuaria.blogspot.com/2017/01/hianyc...

sponsored links

Keres?s