Hiánycikk lesz a liba és a kacsa...
sponsored links
... ahogy szomorúan hallom a hírekben, a madárinfluenza miatt.
Nagyon sajnálom, mert mi nagyon szeretjük a liba és a kacsa szinte minden porcikáját millióféleképpen elkészítve.
Most ropogósra sütött kacsacomb volt ebédre krumplipürével, Katának hordós savanyúval, azonbelül is az ecetes karfiol a nagy kedvence.
A kacsát / és a libát is/ mindig csak sózom, borsozom és majorannázom, pici vizet aláöntve így sütöm vajpuhára majd a bõrét ropogósra, az alatta képzõdött zsírt keverem a sós vízben megfõzött, leszûrt és összetört krumplira, ezáltal pürésítem.
Az almaszósz pedig úgy készült, hogy a gerezdekre vágott pucolt almát bõ vízzel odatettem fõni, meghintettem mézesfûszerkeverékkel, tettem hozzá citromszeleteket, 3 evõkanálnyi cukrot, csipet sót és amikor pár perces fõzés után puha lett besûrítettem egy tasak vaníliapudingporral, amit elõzõleg kevés hidegvízzel simára kevertem.
Nekem pedig almaszósszal kiegészítve, igazán finom volt.
Nagyon sajnálom, mert mi nagyon szeretjük a liba és a kacsa szinte minden porcikáját millióféleképpen elkészítve.
Most ropogósra sütött kacsacomb volt ebédre krumplipürével, Katának hordós savanyúval, azonbelül is az ecetes karfiol a nagy kedvence.
A kacsát / és a libát is/ mindig csak sózom, borsozom és majorannázom, pici vizet aláöntve így sütöm vajpuhára majd a bõrét ropogósra, az alatta képzõdött zsírt keverem a sós vízben megfõzött, leszûrt és összetört krumplira, ezáltal pürésítem.
Az almaszósz pedig úgy készült, hogy a gerezdekre vágott pucolt almát bõ vízzel odatettem fõni, meghintettem mézesfûszerkeverékkel, tettem hozzá citromszeleteket, 3 evõkanálnyi cukrot, csipet sót és amikor pár perces fõzés után puha lett besûrítettem egy tasak vaníliapudingporral, amit elõzõleg kevés hidegvízzel simára kevertem.
Nekem pedig almaszósszal kiegészítve, igazán finom volt.