Hipergyors császármorzsa

2014-01-30

sponsored links

Story

Ez a kattanás már régen elindult, hogy villámsebességgel süssük a császármorzsát, sõt mozgalom is alakult rá, CsászármorzsaParty névvel, kb 12 évvel ezelött. 3 barátnõmmel a középiskolából mai napig tart a barátság, és egy idõben mindig csak azért jöttünk össze, hogy jól bekajáljunk császármorzsából és kipletyizzük magunkat. Ma már akkor is CsMP-nek hívjuk a találkáinkat, ha csak egy koktél dobunk csak be valahol a belvárosban. Szóval nálunk a "császármorzsi" az legenda!
Most egy talán legegyszerûbb verziót mutatok meg belõle, ami nem csak laktóz és gluténmentes, de tejfehérje mentes is! Abszolúlt befutó verzió ( most :)..)

Hozzávalók "1 lányos" adaghoz

1 tojás
2 ek fehér rizsliszt
1 ek kókuszvirágcukor
1 ek kókusztejpor
1 csipet só
pár csepp citromlé
annyi víz, hogy sûrû masszát kapjak

kókuszolaj a sütéshez

Kézi habverõvel összekeverem a hozzávalókat, és a kókuszolajon elkezdem sütni. Én szoktam hagyni egyben sülni egy darabig, hogy az alja ropogósra süljön, utána kezdem el kavarni, és szétvágni a fakanállal, de nem túl nagy darabokra. Ha elértem a megfelelõ méretet, onnan már nem keverem tovább, ahnem dobálom, és magas hõfokon pirítom, hogy jó kis ropogós legyen a "héja" :)

Tippek, tanácsok

Azt hiszem, ez talán annyire egyszerû, hogy nincs mit trükközni rajta, max ha valaki kicsit izgalmasabbá szeretné tenni mazsolával, vagy reszlt narancshéjjal lehet. Kísérletezzetek bátran!
Jahm, és természetesen ahány személyre sütjük, annyival szorozzuk a hozzávalókat!!

És hogy mivel?

Csokiszósz? Áfonyalekvár? Kicsi rummal kikevert baracklekvár? Hm? Melyik a legjobb? Én minddel imádom!! 

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/GwKe...

sponsored links

Keres?s