Hideg málnaleves

2014-06-16

sponsored links

Szóval...nyitásként azonnal le kell szögeznem,
hogy ne legyen senki szõrszálhasogató
-tudom, hogy a kánikula ideiglenesen távozott
"köreinkbõl", de Nálunk most érik a málna
(69 év után; 6, vagy 9 év után-végre :),
és mivel ennyibõl ugye lekvárt nem lehet
készíteni (még), lett belõle leves.
(Pont úgy, mint az Olvasók könyökén kijövõ
EPERLEVES  esetében. :)))
Hozzávalók:
-2 marék málna
-2 dl tejszín
-0,5 liter (hideg) tej
-méz, vagy cukor
-citrom-, vagy lime-lé
A málnát óvatosan megmosom;
  a tejet, a tejszínt, a mézet és egy kis citromlevet

a málna 2/3-ával tálba teszem, majd
ráengedem a botmixert.

Minél tovább mixeljük, annál sûrûbb lesz.

A "levest" tálkákba öntöm, (pontosan 3 felé :)

és elosztom bennük a megmaradt málnát. :)

 

Folytats a blogon ... csontnelkul.blogspot.com/2014/06/hide...

sponsored links

Keres?s