HETI ÍZPRÓBA: NÕNAP ÚJRA

2014-03-04

sponsored links


Soha nem hittem, hogy az élet ennyire sok-sok tipikus helyzettel van tele. Olyan helyzetekkel, amelyekrõl azt hinnéd, hogy csak a filmekben láthatod õket ? csak írói fantáziálás csupán. De nem. Nem az. Rendszeres téma a férfiak és nõk egymáshoz való viszonya: az örökös huzavona, a macska-egér játék, a féltékenység, a hisztéria, a meg nem értettség, a ?Ti mindent jobban tudtok?, az ?Elegem van belõled?, a ?Téged nem érdekel semmi?, a ?Te folyton csak ellenõrizgetsz? ?sorolhatnám. De nem teszem. Minek? Hiszen Mi Nõk, nap, mint nap harcolunk a ?jogainkért?, az igazunkért ? miközben az Urak kényelmesen hátradõlve értetlenül szemlélik az eseményeket, s tehetetlenül tárják szét a kezüket, és azért imádkoznak, hogy a mai harcias amazon, holnapra szeretõ barátnõvé, feleséggé, anyává, nõvé szelídüljön.

Uraim!

A labda Önöknél van: legalább NÕNAPON kerüljék az idegtépõ sztereotípiákat, és segítsék, lepjék meg azt a NÕT, akit szeretnek?

 ?Az igazi Nõt a férfi engedi élni. Mert a Nõ ugyanúgy ember. És Társ. A férfi társa. Mindenben. Mindent megtehet érte: moshat, fõzhet, takaríthat - de nem azért, mert ez a dolga. Hanem szeretetbõl. Szeretetbõl, amit a férfi észrevesz, és viszonoz. Talán mos, fõz, takarít - vele együtt. Vagy csak egyszerûen nem vár el mindent tõle. Nem teszi szóvá, ha nincs kész idõre az ebéd, vagy kicsit gyûrött az ing. Mert nem ez legfontosabb számára. Nem az ebéd, nem a tárgyak, nem a külsõség. Hanem a Társ. A Nõ. Az igazi.?(Csitáry-Hock Tamás)

?A nõk olyanok, mint a jó bor: az idõ csak tökéletesíti õket.?(James Follett)

?Az élet csupa sürgetõ vágy: cselekedni, érezni, látni, tudni. A nõ lelke csendes virágzás egy elsöprõ forgószél közepén.?(Charlotte Bronte)

?A nõi lélek nem alkot, hanem megért, nem okoskodik, hanem megérez, nem tud, hanem megsejt.?(Csáth Géza)

?A nõ az a lény, amely végletes erejében és gyengeségében: képes elájulni, ha egy egeret vagy pókot meglát, és az élet legnagyobb rémületeivel sokszor rettenthetetlenül száll szembe.?(Denis Diderot)

?A nõk semmiben sem kételkednek; ha velük vagy, a világ hihetetlenül egyszerû. Mindent a maga helyére tesznek, valódi jelentõsége szerint osztályoznak. Igen jól tudják, hogy az õ nagymosásuk olyan fontos, mint a német császárság megalapítása. Velük biztonságos az élet.?(Pierre-Auguste Renoir)

?A nõk idõnként olyasmit tesznek, hogy az ember csak áll és bámul. Egész életedben próbálkozhatnál, bizonyos dolgokban mégsem volnál képes olyan könnyedségre, mint õk. A lelkük mélyén valahogy könnyedek. A lelkük mélyén.?(Alessandro Baricco)

?A nõk tudnak látni, anélkül, hogy odanéznének.?(Jókai Mór)

ENGESZTELÕ RECEPTEK

VANILIÁS SÁRGABARACK KRÉMLEVES

Hozzávalók: 0,5 kg sárgabarack, só, fahéj, szegfûszeg, 1 csomag. vanília puding, méz, cukor, tej.
A barackot kimagozzuk, fél liter vízbe téve 7-8 percet fõzzük, csipetnyi sóval fûszerezve. Egy csomag vaníliás pudingot elkészítünk az elõírt módon. A barackot összeturmixoljuk a saját levével, s hozzáadjuk a pudingot. 3 barackot apró kockára vágunk, hozzá adjuk a szegfûszeget, fahéjat, és a pudinggal elkevert pürét, percig összefõzzük, cukorral vagy mézzel (esetleg édesítõszerrel) ízesítjük. Tejszínhabbal díszítve hidegen fogyasztjuk.

EPERHABOS ALAGÚT

Hozzávalók: 1 vékony piskótalap, 4 dl tejszín, 25 dkg porcukor, (ha cukrozott tejszínt használunk, csak 15 dkg), 40 dkg friss eper, 4 dkg zselatin, 2 dl víz, 10 dkg baracklekvár
Az eper kétharmadát a porcukorral össze turmixszoljuk, összekeverjük vele a felvert tejszínt a hideg vízben megduzzasztott és meglangyosított zselatint, és a feldarabolt, maradék epret. A vékony piskótalapot egy porcukorral meghintett papírlap segítségével hengerré formáljuk oly módon, hogy a papírra helyezett piskótára nyújtófát teszünk, s azon igazítjuk csõformára, a papír segítségével. A papírt átkötjük, vagy a széleit összeragasztjuk, hogy ne nyíljon szét. A nyújtófát kihúzva a hengert megtöltjük az epres krémmel, s hûtõbe tesszük, hogy megdermedjen a zselatinos eperhabunk. A hûtõbõl kivéve levesszük róla a papírt, az epres alagút külsejét bekenjük baracklekvárral. A tetejét tejszínhabbal és eperrel díszítjük.

DIÓS TÚRÓKRÉM

Hozzávalók:25 dkg tehéntúró,1 pohár joghurt,3-4 evõkanál tej, 2-3 evõkanál õrölt dió, folyékony édesítõszer
A túrót a joghurttal és a tejjel habosra keverjük. Hozzáadjuk a darált diót. Ízesíthetjük pár csepp édesítõszerrel. Önmagában is finom, de egy kis fahéjjal meghintve palacsinta töltésére is kiváló.
DIÓS POHÁRKRÉM
Hozzávalók:15 dkg méz, 20 dkg vaj, 20 dkg dió, 2 tojás sárgája, 10 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor
Keverõedénybe tesszük a vajat, a cukrot és a tojás sárgáját, majd habverõvel felverjük. Hozzáadjuk a darált diót, belecsorgatjuk a mézet, és világos, habos krémet keverünk belõle.


JÓ ÉTVÁGYAT!

Folytats a blogon ... eletrecept.blogspot.com/2014/03/heti-...

sponsored links

Keres?s