HETI HÍRMORZSÁK 16.hét

2014-04-20

sponsored links


ARANYRUDAK EBÉDRE

Aranyrudakat operáltak ki Delhiben egy 63 éves üzletember gyomrából az orvosok. A férfi eredetileg azzal ment orvoshoz, hogy véletlenül lenyelt egy kupakot, hány és fáj a hasa? de a kérdéses tárgy helyett 12 darab 33 grammos aranyrudat találtak a mûtét során. A nemesfémet a hatóság lefoglalta, a férfit pedig vallatóra fogta ? kiderült Szingapúrból csempészte az országba.

SZÁZMILLIÓS CSALÁS

Idõs emberek hiszékenységét kihasználva milliós nagyságrendû csalásokat követett el egy magát pénzügyi tanácsadó cég ügyvezetõjének kiadó ceglédi nõ. A banki kamatnál lényegesen kedvezõbb kamatozású befektetéseket ígért ? ellene jelentõs kárt okozó, üzletszerûen elkövetett csalás miatt emeltek vádat. Összesen 257 millió 500 ezer forint kárt okozott tevékenységével. Jelenleg házi õrizetben van.

SZÜLÉSZNÕ IS VÉGEZHET TERHESGONDOZÁST

A szülésznõk egy új jogszabálynak köszönhetõen - ha az elsõ vizsgálatok azt állapítják meg, hogy elõreláthatólag problémamentes lesz a várandósság - a várandósok gondozását is elvégezhetik ez év közepétõl. A szakma ezt jelentõs elõrelépésnek könyveli el, holott végzettségük alapján elvileg a terhesség levezetését is elvégezhetnék, amit egy 2005-ös európai uniós irányelv szerint a magyar jogszabályoknak is biztosítaniuk kellene számukra.

NAPJAINK RABSZOLGATARTÓI

Rabszolgaként dolgoztatott két férfit éveken keresztül egy vállalkozó. A gyanúsított az egyik sértett nyugdíját is elvette.  A vád szerint az épületbontással foglalkozó vállalkozó az egyik sértettet 1997-ben, a másikat 2007-ben vette magához azzal az ígérettel, hogy lakhatást, élelmet biztosít nekik, cserébe át kellett adniuk a nyugdíjukat és a személyes irataikat. A sértettek a vádlottnál egy disznóóllal és egy baromfiudvarral egybeépített fészerben laktak, áram és víz nélkül. A két férfi fizikai munkát végzett, fõként bontásból származó téglákat tisztítottak ? ingyen.



Folytats a blogon ... eletrecept.blogspot.com/2014/04/heti-...

sponsored links

Keres?s