Heringfilés burgonyasaláta

2014-08-03

sponsored links

Milyen nyár

Vannak gyönyörû,harmatos reggelek.Vannak emlékezetes jó pillanatok.
De valahogy nem az igazi.Nekünk kimaradt a nyaralás,amit próbálunk egynapos kiruccanásokkal pótolni.Persze élményt ezek is bõven nyújtanak,de igazán pihenni,kikapcsolódni így nemigen lehet.Több napra pedig azért nem tudunk elmenni,mert ha ráérnénk rendre rossz az idõ.
A múltkori hatalmas felhõszakadásokat követõen a mostani napsütéses hétvégén épp úgy érzem magam mintha szaunáznék.Úgyhogy esõfüggönyös élményelemekkel,szaunával kecsegtetõ wellneshétvége kipipálva...kár,hogy nem a mi mûfajunk.

Heringfilés burgonyasaláta

Igazából vacsorára vagy vendégeknek készítem szívesen.Viszont nagy melegben ebédnek is megteszi.Ráadásul elõzõ nap elkészíthetõ,úgyhogy ha hazaérünk fürdésbõl,csavargásból,akkor csak ki kell venni a hûtõbõl,összeállítani és enni.



Hozzávalók:

2-4 szelet heringfilé
4-5 közepes burgonya
2 közepes alma
3-4 csemege uborka(nyáridõben ropogós kovászos)
1 tojássárgából majonéz(vagy két evõkanálnyi)
1 dl tejföl
kevés mustár,só,bors,csipet cukor
ízlés szerint apróra vágott kapor vagy petrezselyem

A burgonyát héjjában megfõzöm,majd kihûlve kis kockákra vágom.Az uborkát és az almát is ugyaníg felkockázom.A majonézt,tejfölt,mustárt kikeverem,ízesítem sóval,borssal,cukorral.Beleforgatom a kockázott zöldségeket,almát.Legalább egy napra hûtõbe teszem,hogy az ízek összeérjenek.Fogyasztáskor körberakom a felcsíkozott halszeletekkel és megszórom kaporral.

Folytats a blogon ... alegjobbotthon.blogspot.com/2014/08/h...

sponsored links

Keres?s