Hasselback burgonya

2016-12-20

sponsored links


Olyan jó ilyenkor begyújtani a sütõt...

Egy elhíresült sültburgonya, amit egy stockholmi vendéglõben készítettek legelõször, innen kapta a nevét. Látványos, finom és variálható is.

A burgonyát alaposan megmostam, megtöröltem. Éles késsel bevagdostam 2-3 milliméterenként úgy, hogy az alja épp csak egyben maradt. Besóztam óvatosan a szeletkéket (ez azért is jó, mert így széthajtogattam legalább a krumplilapocskákat), majd olívaolajjal meglocsoltam a burgonyákat. Elõmelegített forró sütõben pirosra sütöttem. A héjánál mennyei ropogós, a belseje meg finom puha.

Az olajba lehet fokhagymát is tenni, zöld vagy szárított fûszereket is, lehet ...

Folytats a blogon ... szellemafazekban.blogspot.com/2016/12...

sponsored links

Keres?s