Hasan pasa köfte - színes, török és finom!

2011-04-28

sponsored links

Mostanában Váncsa István Lakoma címû könyvét olvasgatom esténként (jó pár hete már), mely a görög, török, libanoni, marokkói, tunéziai és máltai konyhák legfinomabb, legjellegzetesebb ételeibõl szemezget. Mondhatnám azt is, hogy kínzom magam, este ilyen finomabbnál finomabb ételekrõl olvasva, de azért nem vészes a helyzet. A könyvben, a szuper és érdekes receptek mellett Váncsa humoros, ugyanakkor rendkívül informatív esszéit, "szösszeneteit" is olvashatjuk. Én nagyon sokat tanulok belõlük, és nagyon jókat is mosolygok rajtuk. Ha még nem lenne elég ez a keleti-mediterrán hatás minden estére, Berlinben egyébként is karnyújtásnyira van mindenhol egy-egy török (libanoni, marokkói, stb) étterem, és bár nem járunk minden nap ilyen helyekre, azért ott lapulnak a háttérben, nagyon szeretjük õket. Számos arab-keleti-török (stb) bolt is található itt, úgyhogy az alapanyagok beszerzése sem jelent gondot, ha esetleg itthon támadna kedvem ilyesmiket fõzni - egyre gyakrabban lesz ez így...

Megkóstolás a fotózás pillanatában :-)

Ezzel a húsos-krumplis-paradicsomos fogással már jó ideje szemezek, nagyon tetszik a kinézete is, és ahogyan elképzeltem, az íze is. Mára úgy alakult, hogy minden hozzávalót megtaláltam itthon, úgyhogy meg is sütöttem. Elõször Elifnél figyeltem fel rá régebben (török-magyar gasztroblog), így most az õ receptjét közlöm itt, de idõrõl-idõre rátaláltam az internetes "török-konyhás" kalandozásaim során is, angolul, németül, törökül - utóbbit persze nem tudtam elolvasni :-) Nem nagy variációt fedeztem fel a különbözõ leírások közt, elég egyértelmû. Már csak a "hasan pasa" jelentésére lennék kíváncsi, ha van neki :-)

Folytats a blogon ... boriaroundtheworld.blogspot.com/2011/...

sponsored links

Keres?s