Hasé

2012-09-23

sponsored links




A helyzet az, hogy nem csípem ezt a manapság annyira hódító trendit, miszerint töltsünk valamit-bármit-akármit vajas-leveles tésztába, és kész... Szilveszteri falatkáknak, vendégváró apróságnak remek, de hétköznapokon nem igazán tudom elképzelni. Ez most megrendelésre készült.


Hozzávalók:


2 cs. leveles tészta (urambocsá : bolti, de házilag készíteni sem túl nehéz)
50 dkg fõtt-füstölt tarja
25 dkg. gépsonka
1-2 dl. tejföl
bors
só (ha szükséges)
1 ek. mustár (elhagyható)
1 db. tojás (a kenéshez)


Elkészítés:

A tarját és a gépsonkát ledaráljuk (aprítógéppel is dolgozhatunk), belekeverjük a tejfölt, ízlés szerint fûszerezzük.
A leveles tésztát lisztezett deszkán kissé kinyújtjuk. 3 egyforma csíkra szabdaljuk, majd mindegyiknek az egyik felére tölteléket halmozunk (egy csíkra kb. 15 dkg. töltelék fog jutni). A tészta (tõlünk távolabb esõ) felét megkenjük felvert tojással, majd a töltelékre ráhajtjuk a tésztát. 1 cm.-es darabokra vágjuk, vajazott-lisztezett tepsire rakosgatjuk, tojással megkenjük a tetejüket is. 180 C°-os sütõben pirosra sütjük.

Megjegyzés: ebbõl a mennyiségbõl kb. 100 db. falatka lett.











/

Folytats a blogon ... foltozottust.blogspot.com/2012/09/has...

sponsored links

Keres?s