Hartyáni krémes

2014-08-03

sponsored links

Nagyon finom krémes süteményt mutatok, már többször elkészült, mert nem bonyolult, bár lehet annak tûnik. :)

 
 

Tésztához:

  • 350 g liszt
  • 100 g cukor
  • 2 evõkanál méz
  • 80 g vaj
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 evõkanál kakaó
  • 2 tojás

Krémhez:

  • 1 l tej
  • 3 csomag fõzõs vaníliás puding
  • 150 g vaj
  • 200 g porcukor
  • kb. 18 db babapiskóta
  • 100 ml kávé
  • 1 evõkanál rum

Díszítéshez:

  • porcukor


Elkészítés:
  1. A sütõt 180 fokra elõmelegítjük.
  2. Vízgõz felett összemelegítjük a vajat, a mézet, a cukrot, a kakaót, és a tojásokat, várjuk meg míg a cukor elolvad, akkor már jó.
  3. A tûzrõl levéve, hagyjuk langyosra hûlni majd adjuk hozzá a szódabikarbónával elkevert lisztet, amivel puha tésztává gyúrjuk.
  4. Ha szükséges adjunk hozzá még 1-2 kanál tejet, ha tömörnek éreznénk a tésztát, nekem nem volt rá szükségem.
  5. Ketté vesszük és az egyiket gáztepsi hátuljára helyezett sütõpapíron kinyújtjuk majd 180 fokon 10 percig sütjük.
  6. Ugyanezt tesszük a tészta másik felével.
  7. A krémhez a pudingot a cukrot egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejjel sûrû krémmé fõzzük.
  8. Hûtsük ki, majd az 1-2 evõkanál porcukorral habosra kevert vajjal dolgozzuk össze.
  9. Az egyik lapot kenjük meg a krém felével, majd a tészta rövidebb oldalával párhuzamosan kávéba mártott babapiskótákkal rakjuk ki.
  10. A  krém másik felét is rásimítjuk, végül a másik tésztalappal beborítjuk.
  11. Hûtõbe tesszük egy éjszakára, majd másnap porcukorral meghintjük és felszeleteljük.
  12. Van amikor csokoládét teszek a tetejére.
 
 
Jó étvágyat!

Folytats a blogon ... barbikonyhaja.blogspot.com/2014/08/ha...

sponsored links

Keres?s