Harcsapaprikás vargabélessel

2014-04-14

sponsored links

Janka szülinapi játéka kapcsán böngésztem a blogján, és egy finom lazacos étel után egy újabb halas fogást készítettem el. Köszönöm a receptet

Hozzávalók:
A harcsapaprikáshoz: 
1 kg harcsafilé
2 nagy fej vöröshagyma
2 paprika
2 paradicsom
1 nagy pohár tejföl
1 gerezd fokhagyma
só,bors
pirospaprika
1 evõkanál liszt
2-3 dl víz


A vargabéleshez: 
50 dkg túró
1 tasak cérnametélt
6 réteslap
2 tojás
2-3 evõkanál tejföl
só, bors


A hagymát, a paprikát és a paradicsomot vágjuk apró kockákra. A hagymát fonnyasszuk meg egy kis olajon, majd adjuk hozzá a paprikát és paradicsomot. Készítsünk egy lecsós alapot. Sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk. Amikor megpuhultak a zöldségek, öntsük fel 2-3 dl vízzel és forraljuk fel, közben reszeljük bele a fokhagymát. A tejfölt keverjük el a liszttel és ezzel habarjuk be a levet.
A harcsát vágjuk kockákra és adjuk a forrásban lévõ lecsós habaráshoz. 3-4 percig hagyjuk összeforrni, majd zárjuk el a tüzet. (Nem szabad sokáig fõzni, mert szétesik a hal!) 
A tésztát fõzzük meg, a túrót keverjük el 2 tojássárgájával és a tejföllel. Sózzuk, borsozzuk, keverjük össze a kifõtt tésztával.A fehérjét verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük össze a túróval.
Egy tepsit béleljünk ki 3 réteg réteslappal, amiket olajjal megkenegetünk. Terítsük rá a túrómasszát, majd fedjük be a megolajozott réteslapokkal. 180 fokos elõmelegített sütõben süssük szép pirosra. A bélest érdemes elõre elkészíteni, mert melegen nehéz szépen szeletelni.


Folytats a blogon ... konyhavirtuoz.blogspot.com/2014/04/ha...

sponsored links

Keres?s