Hamis krémtúró gyümölcsösen (vegán)

2014-08-05

sponsored links

hamis krémtúró.jpg

Sok vegán ismeri ezt a könnyed, gluténmentes finomságot, ahogy a hamis túrógombóc, úgy ez is kölesbõl, a lúgosító csodaszerbõl készül. Minden évszakban kiváló desszert, mivel bármilyen gyümölccsel elkészíthetõ. Mivel barackszezon van és rajongok a nektarinért, így ezzel készítettem. Akkora gödöllõi nektarinokhoz jutottam, amekkora egy szép megtermett alma. 1-2 még annál is nagyobb volt. Finom édes íze rendkívül jól feldobta a krémtúró ízét. 

A recept

Hozzávalók:

?1 kisebb bögre köles

?víz

?növényi tej

?édesítõ (nyírfacukor, gyümölcscukor, stb.)

?vanília

?citrom

?gyümölcs

 

Elkészítés:

A kölest alaposan átmossuk, majd kb. háromszoros mennyiségû vízben feltesszük fõzni. Mikor már elfõtt a víz, öntünk hozzá annyi vizet, amennyi éppen ellepi és tovább fõzzük. Idõközben hozzáadjuk a nyírfacukort. A citromot alaposan megmossuk, héját belereszeljük, ha úgy érezzük, hogy nem elég citromos, akkor a citromból még facsarhatunk bele. A vaníliát kikaparjuk, szintén hozzáadjuk. Addig fõzzük, míg krémtúrós-pépes állaga nem lesz. Ízérzéke mindenkinek más és más, ki édesebben, ki citromosabban szereti. Idénygyümölccsel (most nektarinnal) tálaljuk.

Reggelire is elkészíthetjük, de desszertnek is. Pohárkákba kiporciózva, hûtõben pihentetve igazán finom nyári desszert.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... vegalife.blog.hu/2014/08/05/hamis_kre...

sponsored links

Keres?s