Halvár Étterem ? Tejszínes, fokhagymás, parajos harcsafilé

2014-04-15

sponsored links

Kicsit borúsan, kicsit derûsen indult ez a hét, de már el is szállt az a csúnya hétfõ, és itt is a kedd, ami két dolgot jelent esetemben. Az egyik az, hogy a tegnapi munkával sikerült kipihennem a hétvégi teendõket, a másik pedig az, hogy az óriási hétfõi pihenésnek köszönhetõen mára kiürült az éléskamra, így rendelésre kellet adnom a fejem. A Halvár Étteremmel már jó ideje szemezek, a szlogenjük alapján, ha halat kíván az ember, akkor bizony az õ étlapjuk kell választani. A ?Halételek széles választékából? nem kevés böngészés és nyálcsorgatás után, végül egy tésztás, harcsás ételnél lyukadtam ki. A kínálatukban amúgy megtalálhatóak a hazai vizek halai mellett, a tengeri halakból és a tenger egyéb kincseibõl készítette sültek, tészták levesek is. Kombinálják a halakat mindenféle földi jóval, igazából a rendelés elõtt, a józan észnek is közbe kellett szólnia, mert egy-egy fogásra könnyedén kifizethetünk több ezer forintot is, ha nem figyelünk az árakra. Szerencsére, ahogy sok más helyen is , egy jóféle tészta ételt, azért náluk is lehet lõni, relatíve kedvezõ áron. Végül a tejszínes fokhagymás, parajos harcsafilé néven futó fogást jelöltem a rendeléses felületen, egy várhatóan nagy adag tészta, jóféle harcsával elegendõ energiát fog tartalmazni, hogy lenyomjam a kemény munkahetet.

Esztétika,megjelenés: A fogás nevébõl nem derül ki, hogy egy ízig vérig tésztaételrõl van szó, de miután kibontom a dobozt és elém tárul az óriási adag penne tészta, már látom is hogy mi újság van. A díszítést sem hanyagolja el az étterem, igazi ínyenceknek citrom gerezd, némi petrezselyem, amik nem csak az esztétikumhoz, de az ízhez is képesek lesznek hozzátenni a részüket. Az elsõ benyomás, mindig fontos, itt elsõre pár kocka harcsát láthatunk, és még azt, hogy a reszelt parmezán pöttyökben ráolvadt a forró tésztára. Egy két csík parajt, azaz spenótot is felfedezhettek a képen, de igazán izgalmassá az összekeverést követõen válik az étel. Keverem kavarom, és egyre pozitívabb a kép. Az egy-két kocka harcsából, számos kocka harcsa lesz, és az összes kis penne darab elkezd úszni a tejszínes, sajtos szószban.

Pont:8/10

Ízvilág: A doboz kibontása után, már az illatokból is egyértelmûvé vált számomra, hogy a tejszínes szósz ízét a fokhagyma határozza meg. Az illat, ami a dobozból áradt, több kollégámat is arra sarkalta, hogy szemügyre vegye, mivel is fogom teletölteni a bendõmet. A citromot, én nem használtam fel, csak frissen sütött tengeri halakat szoktam citrommal bolondítani, úgy éreztem, eza harcsa bizony nem kívánja. A harcsára rátérve, a kis harcsafilé kockák is jól voltak elkészítve. A hal nem volt száraz, de zsíros sem, szálkát, pedig még mutatóban sem hagytak benne. A paraj íze is kiérzõdött azért a fokhagymás tejszínes penne tengerbõl, de hangsúlyos nem tudott lenni. Ami viszont még kellett, ahhoz, hogy egy ilyen intenzív ízû ételt kapjunk, az a parmezán sajt, amivel, a képeken is látható, hogy nem spóroltak. Ennek a kis odafigyelésnek is köszönhetõen, a végeredmény egy erõteljesen fokhagymás, de a parajnak és a parmezánnak köszönhetõen mégsem egyhangú ízletes harcsás tésztaétel.

Pont:8/10

 

Mennyiség: Kár, hogy nem rendszeresítettem az irodába mérleget, így az adag méretérõl pontos visszajelzést nem tudok adni, csak arra hagyatkozhatom, hogy mit éreztem miután elfogyasztottam a dobozba rejtett falatokat. Az étel olyan dobozba került kiszállításra, amiben a 250 grammos fagyit árulják, de érzésem szerint azért legalább 40 deka ételt sikerült beletuszkolni. Nem csak az egész étel mennyiségével voltam elégedett, de a harcsa mennyiségével is. Össze nem számoltam, hogy hány kocka került a tészta közé, de igyekeztem képekkel érzékeltetni, hogy nem szenvedtem hiányt a halból sem.

Pont:8/10

Szállítási idõ: A pincér által szolgáltatott adatok alapján 45 perces átlaggal dolgoznak, amúgy 60 percre vállalják a szállítást. Ezek az adatok lényegében átlagosak, de mivel idõre kértem az ételt, ezek tekintetében nem tudok nyilatkozni. Ami biztos, hogy egészen pontosan akkor volt a recepción az ebédem, amikor ott kellett lennie, szóval ez telitalálat.

Pont:10/10

Ár/érték: Ahogyan arra már a bevezetésben is utaltam, az árak terén, nem olyan rózsás a helyzet. Csak halételekkel foglalkoznak, így valamilyen szinten szûk a megrendelõik köre, szóval azokon a rendeléseken kell megkeresniük a betevõt, amik érkeznek. Az íz és a mennyiség alapján, a halkedvelõk nem igazán panaszkodhatnak, mindkét téren profiként vizsgázott az étterem. Ezért a tésztás, harcsás ételért 1690 forintot kell fizetnünk, amiért amúgy egy tökéletes ízkombinációt kapunk, kiadós méretben. Ha engem kérdeztek, nem tartom soknak, mert tényleg nagyon meg voltam vele elégedve. Az itthoni halfogyasztási adatok alapján, merem ajánlani, ha úgy döntötök, hogy egy jó halételt akartok enni és nem esik útba a Paksi Halász csárda, akkor rendeljetek bátran a Halvár étterembõl, mert amennyit kérnek érte, annyit bizony ér is.

Pont:7/10

560true thumbnails under 315true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide10
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide11
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Folytats a blogon ... mitettemma.hu/halvar-etterem-tejszine...

sponsored links

Keres?s