Halrúd házilag, paleosan

2014-01-09

sponsored links

Hozzávalók:halrúd0

  • 1 kg heck filé -, ha mélyhûtött, akkor 80 dkg lesz kiolvasztás után a szín hús
  • 1 db – legalább M-es tojás a halrúdba
  • Fél citrom leve
  • Só – kb. 2 dkg
  • Szezámliszt a panírhoz – kb. 6 evõkanállal
  • Õrölt köménymag a panírhoz – legalább 1 evõkanállal
  • Szezámpehely a panírhoz – kb. 3 evõkanállal
  • 2 db tojás a panírhoz

Elkészítés:

  • A mélyhûtött heck filét engedd fel
  • Botmixerrel, vagy turmix géppel pépesítsd
  • Tegyél a pépbe 1 db tojást és kb. 10 dkg nyílgyökérlisztet, vagy alacsony szénhidrát tartalmú NaturCookta tápióka lisztet
  • Keverj a pépbe fél citrom levet és egy nagyobb tojást, sót, és öntsd a masszát egy zsírpapírral kibélelt mély tepsibe – a “tészta” vastagsága kb. 1,5-2 cm lesz!
  • Alacsony lángon – inkább szárítva – süsd a halpépet kb. 45-60 percig – Nézz rá!!!
  • Akkor készült el a halrúd anyaga, amikor a pép átsült, összeállt – Nem kell megbarnulnia!
  • Egy tálcára borítsd ki a megsült alapot, és vágd fel kb. 2,5 x 1 cm-es rudakra
  • Szezámlisztet keverj össze bõséges mennyiségben õrölt köménymaggal, és ezt szórd rá a halrudakra; majd forgasd meg a rudakat, és a másik oldalát is szórd meg bõségesen a liszttel
  • Kétféle módon sütheted ki a rudakat:
  1. Tojásban megforgatod, és teflonban kevés zsíron mindkét oldalát aranybarnára sütöd
  2. Tojásban és szezámpehelyben forgatod meg, és teflonban kevés zsíron mindkét oldalát aranybarnára sütöd

Paleo tartárral kínáltam.

A fenti képen 3 db tojásos “párizsiasan” sütött és 3 db “morzsásan” sütött halrudat látsz!

Mélyhûtõbe elrakható késõbbi felhasználásra!

halrúd1halrúd2halrúd3halrúd4


Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=20524

sponsored links

Keres?s