Halkocsonya (paleo)

2017-02-21

sponsored links



Na ez megint egy olyan étel, amibõl jó sok mindenre elõ lehet készülni, mert a halalaplé, amit megfõzünk hozzá fagyasztható, ha nem akarjuk az egészet kocsonyaként elfogyasztani. A kocsonya mellett ez a leves készülhet még el belõle, vagy pedig ez vagy ez. A halbelsõséget fagyasztva nagyobb bevásárló központokban szintén meg lehet találni, mi a piaci halárusnál vettük. Ha valaki nem szereti nyugodtan fõzhet bele helyette pontyszeletet vagy olyan halat amit éppen szeret.

Hozzávalók:


a halalapléhez:
70 dkg halaprólék (fej, gerinc, csontok stb.)
1 nagyobb vöröshagyma negyedbe vágva
25 dkg szárzeller
2 fehérrépa
2 sárgarépa
2 babérlevél
10-12 szemes bors
víz

továbbá:
halszeletek
halbelsõség (ikra, tej)
az alapléhez literenként egy teáskanál zselatin
citromlé vagy torma (elhagyható)

Az alapléhez a halaprólékot a többi hozzávalóval, annyi vízben ami bõven ellepi. Kis lángon addig fõzzük, amíg a hús rész le nem válik a csontról. A fõzés elején keletkezõ habot ne feledjük el leszedni. A fõzés befejezése elõtt hozzáadjuk a halszeleteket és a belsõségeket. 8 perc alatt megfõzzük. Mélyebb tányérokba szedjük adagonként. Az alaplevet pihentetjük. Átszûrjük, lezsírozzuk. Amíg még meleg hozzáadjuk és feloldjuk benne a zselatint, majd a tányérokba merjük. Kihûtjük végül hûtõbe téve dermesztjük. Citromlével vagy reszelt tormával kínáljuk.

Ha levesekhez is szeretnénk az alaplébõl, akkor a nagyobb csontokat eltávolítjuk a halaprólékról. Majd az egészet (a fehér- és sárgarépa kivételével) átpasszírozzuk a levével együtt. Ez már szinte magában is fogyasztható. Kihûtve adagonként fagyasztható. Ha az egész alaplét nézzük egy négytagú családnak 4 alkalommal elég leves készítéséhez.

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!




Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/AnitaKedvence...

sponsored links

Keres?s