Halkakas halbisztró ? Halburger tál

2014-03-03

sponsored links

2012 nyarán indult a Halkakas halbisztró, ahol akármilyen meglepõ, de fõként halakkal operálnak. Hétfõ révén ezt össze kell hozni egy burgerrel, amire az étterem Halbugere tökéletes alanynak bizonyul. Sokan talán úgy vélekednek, hogy a burger csakis marhahúsból legyen, de azért vannak olyan vendégek is akik ennél kicsit nyitottabban gondolkoznak.

A bisztróra kicsit visszatérve, egy hangulatos vidám belsõvel várja vendégeit, van egy pinceszekció is ahol történetesen én is helyet tudtam foglalni, mivel ebédidõben fent az összes asztalon ott díszelgett a “foglalt” felirat, ami azért nem rossz elõjel valljuk be. A bisztró szavunk az orosz ??????-ból ered, jelentése gyorsan, amit az orosz katonák kajaboltak anno a francia vendéglátósoknak, hogy bizony jobb lenne ha kicsit sietnének. A napi bölcselet után viszont vissza a fogáshoz.

Az étlapon a halburgerhez különösebben bõséges leírás nem párosul, annyit jeleznek, hogy menüben jár mellé a hasábburgonya és a szósz, bang. Többfajta szósz közül csemegézhetünk, most valamiért a tzatziki tûnt a legjobb választásnak ezért lett ez. Munkanap lévén off az alkohol ezért egy jóféle bodzalimonádéval lesz az egész leöblítve.

Esztétikai megjelenés: Erõs nyitás mi tagadás, egy korrektül összerakott burgerrõl van szó, látszik, hogy figyeltek a részletekre. Ciabatta zsemlét kapott és rengeteg zöldséget a halpogácsa. A buci tetején látszik egy gyaníthatóan majonézes szósz, ettõl nem lesz száraz maga a ciabatta legalább. A zöldségek alatt közvetlen a zsemle alsó felén ha jól látom ajvár kapott helyet, ezért külön piros pont, nagy rajongója vagyok. A halpogácsáról elsõ pillantásra nem mondanám meg, hogy na bizony ezt itt csakis kizárólag hal lehet. Világosabb jóval, mint egy marha de egyéb húsokkal amik inkább világosabb árnyalatban pompáznak, könnyen összekeverhetõ. A köret szintén toplistás, színe megbabonázza az éhes szemeket és valami egyedi megoldással készület, már ami formáját illeti. A szósz egy kis pikszisben érkezik. Az üdítõ sima egyszerû pohár, semmi csicsa.

Pont: 9/10

Ízvilág: A zsemle remek ropogós, a majonéz viszont megmenti valóban. A halpogácsa kicsit talán lehetne karakteresebb, elsõ pár falatnál nem mondanám meg, hogy haluciból van. A zöldségek egytõl-egyig kiválóak, mind friss és üdve. Az alján lévõ ajvár(?) lendít a harmónián, ebben vélek felfedezni fûszert, itt bátrabban elsült a szakács keze. A pogácsa nem száraz, ha jobban megszorítjuk akkor hajlamos jó pár cseppet kiadni magából, így nemárt ha odafigyelünk rá. A köret lágyan sós és ropogós, nekem egészen bejött. A szósz szerencsére jó sûrû és nem olyan kamu, híg tzatziki amit sok utcai gyrososnál lehet kapni. Jó fûszeres és üdítõen hat, egy picit csempésztem a burgerbe is. Összességében egész korrekt, egy kicsit karakteresebb pogácsafûszerezés és frankó lesz, bár lehet épp csak nálam lett kicsit szolidabb. A bodza limonádémmal valami történhetett, mivel bodza ízért egyáltalán nem éreztem, sokkal inkább hajazott mangóra.

Pont: 8/10

 

Mennyiség: A tányér egészen teli, sok mindent már nem tudnánk rábiggyeszteni. A burger egész jó adag, a halpogácsát olyan 15 dkg környékére saccolom. A zöldség benne bõséges, semmibõl nem szenvedünk hiányt, jut bõven minden falatra. A ciabatta tökéletesen passzol méretben az elõzõekhez, fogyasztás közben maximum 1-2 zöldségdarab kipottyan. A köretre panasz nem lehet, bõ egy tucat hasáb jár menübel a halburger mellé. A szósz vehemenciától függõ, akik szeretik minden falatukat megkenni valami plusszal azoknak talán a végére elfogy, de ha csak minden második katonára áldozunk, akkor elegendõ. Összességében egy erõs 4 órás adag megvan, ebédnek megteszi.

Pont: 8/10

Ár/érték: Burgerek terén nagy választék nincs, ez az egyetlen opció amit kerek 1600 forintért tehetünk magunkévá és ez már a menüs ár. A limonádé decije 120 forint ami nem is olyan vészesen durva, láttunk már cifrábbat is ennél a városban. A hely hangulata remek, a személyzet talán nem 5 okleveles pincérbajnokokból áll össze, viszont kedvességük és lelkesedésük mindenért kárpótol. Sajnálom, hogy csak a pincében tudtam helyet foglalni, napfényben jobb képeket is sikerült volna lõni. A halburgernek is van létjogosultsága a piacon, így akik kicsit kacérkodtak már a gondolattal nyugodtan térjenek be, csak foglaljanak asztalt elõre!

Pont: 8/10

(ha tudni szeretnéd, hol adják a halburgert akkor KLIKK IDE!)

560true thumbnails under 315true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide10
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide11
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide12
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Folytats a blogon ... mitettemma.hu/halkakas-halbisztro-hal...

sponsored links

Keres?s