Hajdina kenyér

2014-05-10

sponsored links

A hajdina egy aránylag olcsó gluténmentes, lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmazó keserûfûféle, a rebarbarával és a sóskával rokon. Sok benne a B1-, B2-, C-, és E-vitamin, gazdag fehérjeforrás, emellett cinket, rezet, mangán, magnéziumot és kalciumot is tartalmaz. Jótékonyan hat a koleszterin-szintre és a vérnyomásra, magas rosttartalmának köszönhetõen az emésztést is támogatja. Kétszer annyi rost van benne, mint a búzában.
Sokszor készítek fõtt hajdinát köretnek. Érdekes íze van, elõször furcsának tûnt, de most már igazán megszerettem. Elkészíthetõ édesen is, igaz, én pont a sajátságos íze miatt eddig még nem próbáltam. Házilag is megdarálható, de kapható hajdinaliszt is.
Hozzávalók:
-140 g hajdinaliszt
-50 g lenmagliszt/szezámliszt/kókuszreszelék
-18 g útifû maghéj vízben zselésítve
-1 tojás
-só
-szódabikarbóna
-zöld fûszerek
A száraz összetevõket összekevertem, majd összegyúrtam az útifû zselével és a tojással. Kb. 20 perc alatt sül meg. Jól szeletelhetõ, nem ragacsos a belseje. 100 g CH-ot tartalmaz.


Folytats a blogon ... tuparna-habvero.blogspot.com/2014/05/...

sponsored links

Keres?s