Hagyományos fánk recept

2014-02-06

sponsored links



Vannak olyan receptekhez nem kell és nem is szabad hozzányúlni. Anya fánkreceptje is egy ilyen kincs! Mindig tökéletes és mindig finom. Bocsánat az elfogultságért :-) De mit lehet tenni! Az ember szíve mindig hazahúz!

Elkészítési idõ 60 perc
Hozzávalók kb. 15 db fánkhoz (méretfüggõ):

3 dl tej
1 cs élesztõ
1 ek. cukor
2 tojássárgája
csipet só
1/2 kg liszt
diónyi vaj vagy margarin

Sütéshez: olaj vagy zsír

Tálaláshoz: porcukor és/vagy lekvár

  • A tejet megmelegítem! Csak langyos legyen! Hozzáadom az élesztõt és egy csipet cukrot. Majd hagyom felfutni!
  • Ezután az átszitált liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztõt, a tojássárgáját, a puha vajat vagy margarint és a csipet sót. 
  • Szép sima tésztát dagasztunk belõle. Kb. 30 percet hagyjuk pihenni! 
  • Majd kinyújtjuk kb. 1,5-2 cm vastagságúra a tésztát és egy nagy kiszúróval vagy belisztezett pohárral kivágjuk a fánkot a tésztából. 
  • További 15 percig pihentetjük a formára vágott tésztát egy konyharuhával letakarva meleg helyen. 
  • Ezután olajat forrósítunk. Egy darabka tésztával tesztelhetjük, hogy  elég forró-e már. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük a tésztának. 
  • Baracklekvárral és porcukorral tálaljuk! 

TIPP: Természetesen lehet variálni ezt a tésztát is. Csak egy kis aszalt gyümölcsöt kell a hozzávalókhoz adni és így összegyúrni az egészet. Azonnal más lesz a végeredmény! 

Jó étvágyat kívánok hozzá!


Gasztroblog Boldog Kuktától Csipetnyi vidéki virtus, derûvel fûszerezve!

Folytats a blogon ... boldogkukta.blogspot.com/2014/02/hagy...

sponsored links

Keres?s