Hagymás, rukkolás pesto és pestos túrókrém

2014-05-16

sponsored links


Merthogy pesto szezon van!
Nem, ez így nem igaz, mert télen is lehet készíteni, csak most a sok zöldség idején másképp hangzik, mert rögtön a friss ízekre gondolunk.
Már mondtam, hogy pestot készíteni szinte bármibõl lehet.
Az én kedvencem elsõsorban a bazsalikom, azután a rukkola. Most az elmúlt napok maradékát hasznosítottam és egy nagyon merész elhatározás volt, hogy ezeket mind egybe keverjem.

  • 1 póréhagyma fehér része
  • 1 nagyobb fej salátaszív
  • 2 marék rukkola
  • 2 maréknyi dió
  • 2 duci gerezd fokhagyma
  • himalája só
  • frissen õrölt bors
  • olaj
Az olaj mennyisége most is talán kicsit soknak tûnik / lehet kevesebbel is /, de már akkor megvolt a felhasználás ötlete, amikor elkezdtem csinálni.
Ez a pesto párolt zöld színû bab és sült batáta öntete lesz, ami köretnek készül majd.

Szerintem ezer féle felhasználási lehetõsége van, ha el tudunk szakadni a pesto és tészta párosítástól.


A házi túró és házi tejföl egy olyan páros, hogy ebbõl én egyszerûen csak egy összekevert és sóval, borssal ízesített krémet szoktam készíteni. A túró és a tejföl sem savanyú, a krém ezért csak minimális ízesítést szokott kapni.

  • fekete olajbogyó + kapribogyó apróra vágva; aszalt paradicsom olajban; petr,zöld
  • snidling; petr.zöld; kapor; frissen õrölt bors
  • kapor és füstölt lazac kapribogyóval
  • kész pesto belekeverve, mint most is
Készítettem már többször olyan túrókrémet, amit a már összeállított pestoval ízesítettem. Mindég jól sikerült.

Ezt a túrót szoktam kefírrel összekeverni és salátaöntetként használni--ilyenkor persze jó laktató lesz a saláta tõle.
Legtöbbször persze egyszerûen csak kenyérre--pirítósra -- kenve esszük. A fiúk felvágottakkal én csak sok zöldséggel. Néha kikanalazom, mert én annyira szeretem :)



Folytats a blogon ... daisyterme.blogspot.com/2014/05/hagym...

sponsored links

Keres?s