Hagymás bõrös comb római tálban - sörben sütve

2014-03-07

sponsored links

A bõrös malachús nem csak szilveszterkor jó - a fõtt sonkát sem csak húsvétkor szoktunk enni. Szóval a fagyasztóban figyelt már egy ideje egy nagyobb darab bõrös malac comb, úgyhogy egyik hétvégén el is készítettem. Elárulom a sör sem nagy fogyóeszköz nálunk, ezt a dobozt is már hónapok óta tartogattam... épp az ilyen alkalmakra. Az étellel sokat nem kell foglalkozni, a bõrét bevagdosni, sózni mellé hagymát vágni, majd felönteni sörrel és már mehet is a sütõbe. Nem kell víz és nem kell zsiradék sem. Tökéletesen elkészül anélkül is. Köretként egészben sült burgonya illik. A húst amíg még meleg még érdemes megszórni egy kis parmezánnal is. Mártogatós is készült ám mellé - fokhagymás-hagymás mascarpone.

Hozzávalók: 1 nagyobb bõrös malachús, 5-6 nagyobb hagyma megtisztítva, félbevágva, 5-6 fokhagyma, 1 doboz sör, nagyszemû só.
A combot megtiszítjuk, bõrét bevagdossuk majd a sót jól bedörzsöljük. A bõre közé helyezzük a félbevágott fokhagymákat, a római tálba pedig a vöröshagymákat. Erre kerül a hús. Felöntjük sörrel és elõmelegített sütõben, lefedve 2-2,5 órán keresztül sütjük. A végén érdemes megpirítani még a tetejét. Egy kis mustárt keverjünk össze kevés mézzel és ezzel kenjük át a bõrét, majd toljuk vissza a sütõbe néhány percre.





Folytats a blogon ... danadiskitchen.blogspot.com/2014/03/h...

sponsored links

Keres?s