Hagymaropogós.

2017-03-14

sponsored links




Két nagyobb vöröshagymából, némi kukoricalisztbõl, fûszerekbõl, és hideg vízbõl, roppant egyszerûen készíthetjük el a hagymaropogóst. Bevallom, amikor hozzáfogtam, még voltak kétségeim, hogy mi is sül majd ki belõle. Aztán az elsõ kisült darabok kóstolása után, már kétségem sem volt, hogy mi bizony imádni fogjuk ezt az egyszerû ropogtatni valót. A fûszeres hagyma sütés közben édeskésre karamellizálódik, és egy ropogós réteg vonja be, melyhez nagyon jól illik a natúr joghurt, vagy éppen a tejföl.





Hozzávalók:

2 db vöröshagyma (nagy)
20 dkg kukoricaliszt
1/2 mk szódabikarbóna
1/2 mk kurkuma
1/2 mk õrölt csili
1 tk só
2 dl hideg víz
olaj a sütéshez





A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk fel közepes kockákra, majd tegyük langyos, sós vízbe kb. egy fél órára. (nagyobbra vágjuk mint pl. a pörkölt alá valót)

A kukoricalisztet keverjük össze a sóval, a szódabikarbónával, a kurkumával, és az õrölt csilivel, majd apránként keverjük hozzá a hideg vizet, hogy egy sûrûbb palacsintatésztát kapjunk.

A vöröshagymát alaposan csepegtessük le, majd keverjük hozzá a masszához.

Egy serpenyõbe hevítsünk bõséges mennyiségû olajat, majd evõkanálnyi halmokat tegyünk bele a hagymás-masszából.

Ezután mérsékeljük a hõfokot, majd mindkét oldalát süssük szép pirosra, ropogósra.  (közepes lángon süssük, hogy a hagyma átsüljön)

Amikor a hagymaropogós szép pirosra sült, szedjük ki egy papírtörlõre, hogy a felesleges zsiradékot felszívja. 

Tálaláskor ízlés szerint natúr joghurttal, esetleg tejföllel kínáljuk. Én joghurttal tálaltam, és nagyon finom volt együtt.



Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2017/03/h...

sponsored links

Keres?s