Hagymakrémleves

2012-02-28

sponsored links




Hozzávalók:
  • 1 póréhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 1 fehérhagyma
  • 4-5 cikk fokhagyma
  • 3-4 evõkanál olaj vagy vaj
  • 1 krumpli
  • 100 g joghurt vagy tejföl (ízlés szerint) 
  • pirítós kenyér kockák
  • sajt
  • bors


Elkészítés:

1. A hagymákat megtisztítjuk, majd jó apróra összevágjuk és a felmelegített olajon, vagy a felolvasztott vajon elkezdjük pirítani, mielõtt teljesen megpirulna, hozzáadjuk az elõzõleg felvágott fokhagymákat és együtt pirítjuk tovább.

2. Ha a hagymák megpirultak felöntjük vízzel és belevágjuk a krumplit, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint tovább  fûszerezhetjük és körülbelül fél óráig fõzzük.

3. Ha a leves jól megfõtt levesszük a tûzrõl és miután egy picit már kihûlt hozzáadjuk a joghurtot vagy a tejfölt és botmixerrel összeturmixoljuk.

4. Pirítós kenyér kockákkal és reszelt sajttal tálaljuk. 


Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Fondantina/~3...

sponsored links

Keres?s