Hagy egyek meg mindent torta?

2014-06-09

sponsored links

Nagyon mutatós, és egyszerû édesség, viszonylag minden alapanyag, mindig megtalálható otthon, és hamar elkészíthetõ, könnyû, laza, édes és gyümölcsösen savanykás egyszerre, ez istenien ?TUTI? finomság. A különlegessége abban rejlik, hogy a külsõ kérge ropogós, míg a belseje puha, szájban szétolvadós, de fogainkhoz nem tapadós kis hétvégi egyszerû finomság. Érdemes kipróbálni? a gyerekek is imádni fogják?:)

Tojáshab tekercs tejszínes eperrel5Tojáshab tekercs tejszínes eperrel

Hozzávalók:

Tekercshez

5 tojásfehérje

250 g cukor

1,5 ek kukoricakeményítõ

1 citrom leve

1 csipet só

Töltelékhez

200 ml tejszín

2 evõkanál gyümölcslé

0,5 kg eper

Elkészítés:

A sütõt elõmelegítjük 16o fokra.

A citrom levét facsarjuk ki, a cukrot mérjük ki, a keményítõt szitáljuk át és tegyük félre.

TojáshabTojáshab tepsibe téveTojáshab megsütve

Egy tálba öntjük a tojások fehérjét, egy csipet sóval magas fokozaton kemény habbá verjük.

Ezt követõen a kimért cukrot egy evõkanállal fokozatosan 4-5-szeri hozzáadással adagoljuk hozzá, és ragyogó, fényes kemény habot verjünk belõle.

Tojáshab tekercs tejszínes eperrel6

Ha készen vagyunk, akkor egy keverõ kanállal óvatosan hozzákeverjük, az átszitált kukoricakeményítõt, és adjuk hozzá a citromlevét is, fokozatosan.

Sütõpapírral kibélelt, négyzet alakú tepsibe kanalazzuk a habot, és szépen elsimítjuk a tetejét.

Tojáshab tekercs tejszínes eperrel7

Maximum 16-18 perc alatt készre sütjük. A sütési idõ változhat, de nem több 18 percnél, sütõje válogatja, nekem 15 perc alatt készen lett a gáz sütõmön, ennyi idõ elegendõ volt.

Tojáshab tekercs tejszínes eperrel1

A sütõ ajtaját nem szabad kinyitni, mert összeesik a tészta. 15 percnél azért kukkantsunk a tésztára, ha szép bézs színû, készen van, ha még nem, várjuk meg a maradék 3 percet is, ezután pedig vegyük ki a tepsit, és 10 percig hûlni hagyjuk.

Tojáshab tekercs tejszínes eperrel2

5 dkg epret turmixszoljuk össze, és szûrjük át, hogy ne legyen benne mag.

Ezt követõen készítsük el a tejszínt, habverõvel felverjük, miután kemény hab lett, hozzáadjuk a gyümölcslevét és óvatosan összekeverjük. Az epret apró szeletekre felvágjuk.

Tojáshab tekercs tejszínes eperrel3

A 10 perc letelte után a tésztát alaposan megszórjuk porcukorral, majd egy sütõpapírral letakart tálcára fordítjuk. - Úgy a legjobb, ha a tálcát a tepsi tetejére helyezzük és átfordítjuk óvatosan a tepsit.

Ha ezzel megvagyunk, akkor megkenjük a tejszínnel, majd egyik végére rásorakoztatjuk a gyümölcsdarabokat, és az alatta található sütõpapír segítségével ettõl a végétõl kezdve szépen feltekerjük.

Tojáshab tekercs tejszínes eperrel4

Átcsúsztatjuk egy hozzáillõ keskeny tálcára és 1 órára a hûtõbe tesszük.

Kínálásnál megszórjuk porcukorral, mentával, eperrel, tejszínhabbal díszítjük.

*Tipp:Ha marad eper és tejszínhab, azt pohárban kínálhatjuk, mentával díszítve.

Jó étvágyat!

Klarissza


Folytats a blogon ... klarisszafalatozoja.cafeblog.hu/2014/...

sponsored links

Keres?s