Habos-mákos sütemény

2011-10-10

sponsored links


Hétvégén ismét csapatépítõs megmozdulásunk volt. Ráadásul voltam olyan elvetemült, hogy mikor Oldalborda mondta a programot, a pénteki éttermi ebéd desszertjét bevállaltam. Meg a szombati díszvacsorához a tortát is. Na persze ehhez illik tudni, hogy unokatesóm kért fel minket a cégük számára megrendezni az eseményt. Meg is tudakoltam, hogy mi a srác kedvenc sütije. Mint kiderült, Nagymamánk jól bevált diótortája a kedvenc, a krém miatt. Édesanyám is szûrûn sütött neki, akár kis sütik formájában is, míg egyetemista volt. Így történt, hogy a torta, bár fondant burkolást kapott (korábban el kellett készítenem, s ugye a fondant alaposan szigetelõ tulajdonsága miatt így hosszabban tárolható. Na, de most nem a tortáról akartam írni, hanem a pénteki desszertrõl. Ami a dió klasszikus párja, a mák lett, kedvezzek már Oldalbordának is, alapon.
Tehát csütörtök reggel tortához piskótasütés volt beütemezve. Ami nem volt, szerda éjjel a fiam lerobbanása, éspedig én már majd tüdõgyuszis diagnózist adtam neki. Végül ugye csütörtökön még doki (ennyit a tervekrõl, mit mikor milyen tempóban készítek), ahol kiderült Kiffiú újabb adag hörgõgyulát jegyzett a kollekciójához, de Kicsilány mandulái is hatalmasak. Az már tiszta volt elõttem, hogy csütörtök délután nem tudok kimenni a vendégeket fogadni, no de, hogy éjjel 1-kor fekszem s reggel 6 elõtt már ...

Folytats a blogon ... elkeszitettem-megmutatom.blogspot.com...

sponsored links

Keres?s