Habos citromos álom - sütés nélkül

2014-08-07

sponsored links

Kellemesen savanykás, könnyed, habos finomság, amely pillanatok alatt összeállítható, és garantáltan a család kedvencévé válik.




Hozzávalók: 1 darab püspökkenyérformához
- 470 g tejföl
- 3 dl habtejszín
- 2 csomag habfixáló
- 25 dkg babapiskóta
- 1 közepes citrom reszelt héja és felének a leve (bio vagy kezeletlen citrom)
- 6 evõkanál kristálycukor (vagy ízlés szerint)
- 2 csomag vaníliás cukor

A szalvétatartó és az apró virágmintás kerámia készlet megtalálható a webáruházban is:
www.gabriellawebaruhaza.hu
 



 
Elkészítés:
1. A tejfölt összekeverjük a cukrokkal és a megmosott/megtörölt citrom reszelt héjával + a citrom felének belecsavarjuk a levét. A tejszínt kemény habbá verjük a habifixálóval, kiveszünk belõle kb. fél dl-t a díszítéshez, melyet hûtõbe teszünk - a többi tejszínt pedig összekeverjük a tejfölös masszával. 
2. A formát kibéleljük fóliával úgy, hogy túl lógjon a fólia. A forma alját kirakjuk sorban babapiskótával, erre rákenjük egyenletesen a hab felét. Ismét babapiskótát teszünk, majd jön a habos réteg másik fele, melynek tetejére ismét babapiskótát teszünk és ezt a réteget bele is nyomkodjuk óvatosan a habba. Tetejét elsimítjuk és jól becsomagoljuk a fóliával.
3. Egy éjszakára hûtõbe tesszük.
4. Másnap óvatosan kiborítjuk egy tálcára a desszertet, lehúzzuk róla a fóliát, majd a félretett tejszínhabbal feldíszítjük a tetejét. Szeletelve tálaljuk.




  



Jó étvágyat!

Forrás: Tûzrõl pattant receptek/Édes finomságok süteményeskönyv

Folytats a blogon ... gabicsek.blogspot.com/2014/08/habos-c...

sponsored links

Keres?s